Deel dit artikel ‹ Terug

Frisse start 2008 tijdens 10e nieuwjaarsduik in Mill

Geplaatst op: donderdag 3 januari 2008


Op dinsdag 1 januari organiseerde Stichting Activiteiten Mill samen met reddingsbrigade Erica de tiende Nieuwjaarsduik in de Kuilen tussen Mill in Langenboom. Een kleine honderd duikers overwonnen het koude water en gingen onder het toeziende oog van heel wat bezoekers kopje onder. Voor zowel duikers als toeschouwers was er gratis glühwein, erwtensoep en oliebollen en werd er gecollecteerd voor het goede doel. Opnieuw was deze Nieuwjaarsduik een perfect begin van het nieuwe jaar.

Zoals veel evenementen begon het elf jaar geleden allemaal aan de bar. Op oudejaarsavond bedachten enkele enthousiastelingen dat men een Nieuwjaarsduik wilde maken. Waarom daarvoor naar Scheveningen, in Mill hebben we de Kuule toch. Dat beviel zo goed dat triatlonvereniging Olympus besloot er een jaarlijks evenement van te maken. Enkele jaren geleden nam Stichting Activiteiten Mill de organisatie over en dit jaar werd ook reddingsbrigade Erica actief bij de voorbereidingen betrokken.

net als ieder jaar was er voor iedereen gratis glühwein, erwtensoep en oliebollen, zorgde de Seadevils voor de veiligheid in het water, Moizat voor de muzikale omlijsting en Patrick Weren voor de presentatie. Na twee carbidknallen gaf locoburgemeester Carel van Genugten met een confettishooter het startschot en kon er gedoken worden. Voor alle helden die deze duik in het frisse water durfde te maken was er daarna een certificaat van deelname en kon men zich opwarmen met glühwein en soep.

Aan deze tiende Nieuwjaarsduik had Stichting Activiteiten Mill ook een goed doel verbonden. Er werd gecollecteerd voor de Herbalife Family Foundation. Deze organisatie ondersteunt andere stichtingen over de hele wereld om kansarme kinderen aan voldoende en gezonde voeding te helpen. Het totaal bedrag is door Stichting Activiteiten Mill naar boven afgerond waardoor er een bedrag van 250 euro overgemaakt kan worden naar de Herbalife Family Foundation.

De organisatie bedankt iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt aan deze tiende Nieuwjaarsduik. Vooral de sponsoren van glühwein, soep, oliebollen, certificaten, tent en geluid hartelijk bedankt. Ook op 1 januari 2009 hopen zij weer een beroep op u te mogen doen. Namens de organisatie verder iedereen een geweldig en gezond 2008!
advertentie