Deel dit artikel ‹ Terug

Zondag 12 februari uitreiking van de vijfde Cultuurprijs gemeente Cuijk

Geplaatst op: woensdag 21 december 2011


Cuijk, 20 december 2011 – De gemeente Cuijk reikt op zondag 12 februari 2012 de Cultuurprijs gemeente Cuijk uit in de Schouwburg van Cuijk. Het programma duurt van 14.30 tot 17.00 uur. Wie wint de vijfde Cultuurprijs en wie wint de Aanmoedigingsprijs? Iedereen die deze unieke middag wil bijwonen kan gratis toegangskaarten afhalen bij de kassa van de schouwburg.

Criteria voor nominatie
Zowel individuen, als groepen, als culturele organisaties kunnen in aanmerking komen voor de prijs. Daarbij gelden de volgende criteria:
Het gaat om een culturele activiteit in 2011;
gevestigd in de gemeente Cuijk;
promotioneel van grote waarde voor de gemeente Cuijk en/of;
vernieuwend en/of
veel (nieuw) publiek trekkend.

Genomineerden
Tot en met 1 december 2011 konden kandidaten voor de Cuijkse Cultuurprijs worden aangedragen. De kunstcommissie van de gemeente treedt op als jury en kiest de winnaar van de cultuur- en aanmoedigingsprijs. Tijdens de middag op 12 februari worden videofragmenten getoond van de genomineerden aan het werk. Tegen het eind van het programma worden de winnaars bekend gemaakt. De genomineerden voor de cultuurprijs 2011 zijn:

De twee muzikale broers Ravèll en Neville Mastail
De vrijwilligers van Stichting Museum Ceuclum
Kunstenaars Hein en Antoinet Aldenhoven
Kunstenares Mirjam Verheijen, kunstproject Dwars DEUR Cuijk
Sjaak Beelen van het Vierdaagse Orkest
Joekskapel Ut Word Wa
Stichting Maluku
Kerstwerkgroep IVC Safina
Gebouwencommissie restauratie Martinuskerk Cuijk

Prijzen
De eerste prijs is € 500,- contant en een aandenken. Ook is er een aanmoedigingsprijs van € 250,- contant en een aandenken. Vorig jaar werd de cultuurprijs gewonnen door Jantinus Koeling als grondlegger en stimulator van de archeologie van de gemeente Cuijk. De aanmoedigingsprijs ging naar Joost Hendriks voor zijn bijdrage aan de muzikale cultuur in Cuijk.

Programma
De uitreiking van de cultuurprijs is een gezellig middagje uit met optredens van
Merletband, Veerle Verschuren, Noisy Voices, Gunung Nona, Pleuni Hoving, Leo Wagemans, Slagwerkgroep Linden, Evar Tnebar en Musicalgroep Meander. Jacqueline Rutten presenteert deze middag en wethouder Willemieke Vervoort zorgt voor de uitreiking van de prijzen.

Kaarten
Om de voorstelling bij te kunnen wonen, heeft u een entreekaart nodig. Entreekaarten zijn vanaf 19 december gratis af te halen bij de schouwburg, zolang de voorraad strekt.
advertentie