Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Ria Klomp in Welnessboot Mill

Geplaatst op: dinsdag 13 december 2011


Regelmatig zijn er exposities van kunstwerken te vinden in en rond de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg in Mill. Hiermee wil men kunstenaars een podium bieden om hun werk aan het publiek te laten zien. Sinds 8 december vindt u in de Wellnessboot schilderijen van Ria Klomp uit Boxmeer. De expositie is niet vrij toegankelijk maar is bedoelt voor de bezoekers van sauna- en beautyresort de Wellnessboot in Mill.

Ria Klomp is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Naast baan en gezin heeft zij ruim 14 jaar lessen gevolgd bij Kunstencentrum De Meander in Boxmeer en bij diverse beeldend kunstenaars. Op deze manier heeft zij kennis gemaakt met vele disciplines en zo haar technieken aangescherpt. Houtskool, olie- en aquarelverf hebben de revue gepasseerd, maar uiteindelijk bleek acrylverf het medium dat haar het meest kon bieden. Ria maakt hierbij vaak gebruik van andere materialen zoals papier en zand.

Haar inspiratie haalt zij uit de natuur en het observeren van mensen, maar ook een mooi gedicht kan de aanzet zijn tot een schilderij. In januari 2009 heeft Ria haar baan opgezegd om zich volledig te gaan toeleggen op het schilderen. Momenteel combineert zij het schilderen met het geven van schilder- cursussen en workshops. Op deze manier wil zij anderen laten meeprofiteren van haar opgedane kennis. Maar het lesgeven en het contact met de cursisten is ook een inspiratiebron voor Ria zelf en het zet haar aan tot verdere exploratie en ontwikkeling als beeldend kunstenaar.

De schilderijen van Ria Klomp zijn tot 21 maart 2012 te zien in het restaurant en de relaxruimten van de Wellnessboot in Mill en is niet vrij toegankelijk. Surf voor openingstijden, arrangementen en kosten naar www.wellnessboot.nl.