Deel dit artikel ‹ Terug

Na ruim 60 jaar zijn de Dors(t)knuppels Mill gestopt

Geplaatst op: vrijdag 9 december 2011


Boerenkapel de Dors(t)knuppels uit Mill is niet meer. Door een terugloop in het aantal leden besloten de 6 nog resterende muzikanten van deze boerenkapel er na ruim 60 jaar mee te stoppen. Afgelopen zomer hadden zij bij de familie Pluk aan de Gagelweg in Mill onderleiding van dirigent René Schipperheijn hun laatste repetitie. Op 2 november nam men onder het genot van een hapje en drankje afscheid van de Dors(t)knuppels.

Het was 1949 toen de Dors)t)knuppels werden opgericht. Er was behoefte aan een ouderwetse fanfare voor een feestje in Nijmegen. Tien Hoogenhoff vroeg een aantal muzikanten van de plaatselijke harmonie of zij hiervoor konden zorgen en de Dors(t)knuppels waren geboren. Toen eind jaren vijftig carnaval in Mill zijn intreden deed werd de boerenkapel de Hofkapel van ’t Germelaand en zorgden zij voor de muzikale begeleiding van zo’n beetje alle carnavalsactiviteiten. Tijdens carnaval 2007 verzorgden zij voor het laatst de muziek tijdens de carnavalsmis.

Helaas bleek er weinig belangstelling onder muzikanten om de Dors(t)knuppels te versterken. Daarom besloten de resterende leden om er na 62 jaar muziek maken de stekker er uit te trekken. De Dors(t)knuppels bedanken hierbij iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan de Dors(t)knuppels. Zowel fans, muzikanten als sponsoren, bedankt en wellicht tot . . . .