Deel dit artikel ‹ Terug

X-ray bluesband zaterdag 17 december Cafe Royal Mill

Geplaatst op: donderdag 8 december 2011


Tribute to Stevie Ray Vaughan

Iedere laatste zaterdag van de maand is het bij café Royal in Mill tijd voor blues. In verband met kerst en de jaarwisseling hoeft u nu echter niet tot de laatste zaterdag van de maand te wachten voor een avondje blues. Zaterdag 17 december is er namelijk vanaf 21.30 uur de X-Ray Bluesband te gast. De entree is zoals gebruikelijk op deze bluesavonden helemaal gratis.

De X-Ray Bluesband is ontstaan als eerbetoon aan een van de grootste en invloedrijkste bluesgitaristen aller tijden: Stevie Ray Vaughan. Deze viermansformatie uit het zuiden van het land brengt Texas-blues op de wijze zoals de Texas-blues gespeeld hoort te worden: puur, uit het hart, gedreven en met veel passie. Alle bekende meesterstukken van S.R. Vaughan passeren de revue, waarin snelle shuffles afwisselen met gevoelige instrumentals, gevolgd door slow blues die plaats maakt voor krachtige rauwe powerblues.

Op hun website www.xraybluesband.nl komt u al helemaal in de sfeer voor hun optreden. Naast fotomateriaal zijn er ook geluidsopnames te vinden. Luister daar naar hun interpretatie van Stevie Ray, naar het dampende ‘Cold Shot’, naar het jazzy ‘Gone Home’ of naar de bijna liefelijke ballads ‘Riviera Paradise’ en ‘Tin Pan Alley’:.

Kijk voor meer informatie over deze en alle andere activiteiten in en rond café Royal aan de Kerkstraat in Mill op www.caferoyalmill.nl.