Deel dit artikel ‹ Terug

Goed idee! Volg een cursus bij MEE

Geplaatst op: maandag 5 december 2011


Meedoen aan een cursus is leerzaam en leuk. Je ontmoet andere mensen en merkt dat je niet de enige bent met bepaalde vragen of problemen. Zo kun je het moeilijk vinden om voor jezelf op te komen of om te gaan met anderen. MEE Noordoost Brabant speelt hierop in met een uitgebreid cursusaanbod. Deelname is gratis. De nieuwe cursussen starten begin februari 2012. Aanmelden kan tot 6 januari. MEE biedt ondersteuning, advies en informatie aan mensen met een beperking zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij.

Nieuw in 2012 is de cursus ‘Mijn geldzaken, die regel ik zelf!’ voor mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig (gaan) wonen. Het valt voor veel mensen niet mee om maandelijks te sparen of om hun bankzaken te regelen. Ook het bijhouden van de administratie en een overzicht krijgen van inkomsten en uitgaven is vaak moeilijk. In zes wekelijkse bijeenkomsten leren de cursisten hoe ze hun bankzaken zelf kunnen regelen en bijhouden.

Naast cursussen voor mensen met een beperking, organiseert MEE ook cursussen voor familieleden. Zoals de ‘Brussengroep’ voor broers en zussen (van 9 t/m 16 jaar) van kinderen met een beperking. Als je een broer of zus hebt met een beperking, maak je soms andere dingen mee dan klasgenoten of buurtgenoten. In de Brussengroep krijgen brussen de ruimte om ervaringen en gedachten uit te wisselen met kinderen die ook een broer of zus hebben met een beperking. En zijn vijf bijeenkomsten, eens per twee weken.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn veel verschillende cursussen die u vindt op onze website www.mee-nob.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden. De cursussen worden in Uden, Boxmeer en/of Oss gegeven en deelname is kosteloos.


Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. Daardoor kunnen zij naar vermogen meedoen in de samenleving. Wij zijn onafhankelijk en staan naast onze cliënten. Wij helpen hen hun eigen kracht te versterken en de mogelijkheden van hun netwerk te benutten. Dit vergroot de zelfredzaamheid en kwaliteit van bestaan. Onze kennis en ervaring zetten wij in om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking. Zo maakt MEE meedoen ook echt mogelijk.
Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.