Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing Islam en Christendom in Klooster Sint Agatha (13 december)

Geplaatst op: donderdag 1 december 2011



Moslims en christenen gebruiken dezelfde naam voor God. Toch lijken de godsbeelden sterk van elkaar te verschillen: een almachtige strenge God tegenover een God die liefde is.

De liturgische gebruiken van de islam zijn geënt op die van het christendom en het Jodendom en toch komen ze ons vaak heel vreemd voor. En als Jodendom, christendom en islam alle drie teruggaan op Abraham, waarom zijn we in Nederland bevreesd voor moslims in ons midden? Worden we soms ook geconfronteerd met onze eigen machteloosheid in ons geloof? En kunnen we elkaar vinden in een samenwerking voor een betere samenleving en voor vrede in de wereld?

Deze lezing wordt verzorgd door Dr. Jan Peters. Hij is jezuïet, studeerde onder meer in Libanon en is voormalig hoogleraar Islamologie aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen. Hij is op het ogenblik onder meer betrokken bij islamitische organisaties in Nederland, die zich inzetten voor de dialoog met gelovige christenen in ons land.

U bent dinsdag 13 december van harte welkom in het Klooster Sint Aghatha, Kloosterlaan 24. De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle vestigingen van BiblioPlus.