Deel dit artikel ‹ Terug

Ga mee op Wintersafari in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: vrijdag 7 december 2007


De winter staat weer voor de deur en daarom worden bezoekers van Zoo Parc Overloon uitgenodigd om mee te gaan op een spannende Wintersafari: een frisse rondleiding over dieren in de winter en hun aanpassingen aan het weer. Deelnemers worden verwelkomd met een dampende kop warme chocolademelk met marshmallows en na afloop kunnen ze zich weer lekker opwarmen aan een kop erwtensoep. Voor de jonge deelnemers staat een bord patat klaar. Deze speciale winterrondleiding vindt plaats op verschillende zondagen in december en januari in Zoo Parc Overloon. De Wintersafari kost € 5,00 per persoon, dit is exclusief entree. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

Met rijp bedekte bomen en struiken, een dik pak verse sneeuw en dichtgevroren plassen zorgen voor schitterende winterse landschappen. Mensen kunnen zich kleden tegen de kou door middel van een dikke jas, muts, sjaal en wanten. Ook warme sneeuwlaarzen komen in de winter goed van pas. Maar hoe banen dieren zich een weg door een dik pak sneeuw? Wat doet een pelikaan eigenlijk om warm te blijven en wat doen dierverzorgers om de dieren een handje te helpen in de winter? Een ervaren gids neemt de deelnemers mee in de wonderlijke wereld van dieren in de winter.

Veel dieren beginnen aan een winterrust zodra de temperatuur richting het nulpunt daalt. De wasberen in Zoo Parc Overloon kruipen dicht tegen elkaar aan in een holle boomstam, zodat ze warm de winter doorbrengen. Af en toe worden ze wakker om wat te eten. De kamelen krijgen het niet koud, zij hebben een hele dikke vacht die ze lekker warm houdt.

Bezoekers kunnen deelnemen aan de Wintersafari op 23 en 30 december en 13 en 27 januari. De winterrondleiding start om 13:30 uur en duurt anderhalf uur. De Wintersafari kost € 5,00 per persoon. Dit is inclusief rondleiding, chocolademelk met marshmallows en een kop erwtensoep, maar exclusief entree. In verband met beperkte deelname is reserveren gewenst. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven op 0478-640046.


Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon telefoonnummer: 0478-640046
Website: www.overloonzoo.nl
advertentie