Deel dit artikel ‹ Terug

Giovanca met haar band naar Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 28 november 2011


Beluister de single 'On My Way' op www.schouwburgcuijk.nl en op www.giovanca.nl
Giovanca & band

De wervelende entree van Giovanca in de Nederlandse muziekwereld deed vermoeden dat zij uit het niets tevoorschijn kwam. Maar niets is minder waar. In de luwte werkte deze multigetalenteerde zangeres, songschrijver, mannequin, actrice, columnist en, notabene, orthopedagoge, al jaren aan haar persoonlijke werk. Dit vormde een brede basis, voor Giovanca de mogelijkheid om door te breken met een dik boek in plaats van een enkel verhaaltje. Dat alle schijnwerpers haar ineens feilloos wisten te vinden kwam niet echt als een verrassing, haar debuut werd bekroond met goud en ze ontving een Zilveren Harp.

Haar eerste album 'Subway silence' werd ontvangen alsof men lang op haar had zitten wachten en vanaf het tweede is ze niet meer weg te denken uit de top van Nederlandse artiesten. Haar soulvolle, coole én zoete songs doen soms denken aan de Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig, zoals die van Dionne Warwick, Minnie Ripperton of Diana Ross, terwijl ze onmiskenbaar 'eigen' zijn door de sound van haar producer Benny Sings.

Giovanca zong eerder met anderen in theaters, maar voor het eerst doet zij komend najaar zelf dit circuit aan. Met artistieke klasse en een unieke presentatie, komen in de concerten van Giovanca en haar band haar verschillende kwaliteiten voorbij: hoorbaar, voelbaar en zichtbaar.

Giovanca in Schouwburg Cuijk: vr 9 december, 20.15 uur
www.giovanca.nl


Biografie
Giovanca Desire Ostiana (Alkmaar, 22 maart 1977), is een Nederlandse zangeres, tekstschrijfster en model. Zij trad als achtergrondzangeres op met onder andere Izaline Calister, Rootsriders (bekend van Tribute 2 Bob Marley), Jhelisa Anderson, Benny Sings en Wouter Hamel en werkte ook in de studio met deze acts samen.

In 2007 studeerde Giovanca af als doctorandus Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en eind 2007 stond zij in de hitparade met "As long as we're in love", een duet met Wouter Hamel. In de loop van 2007 verscheen Giovanca diverse keren op de landelijke televisie, onder andere in ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Pauw & Witteman’. Ook verscheen zij in dagbladen (Het Parool) en in tijdschriften (Nieuwe Revu).

In maart 2008 verscheen haar solo-debuutalbum, getiteld ‘Subway Silence’ bij het label Dox Records. De eerste single ‘On My Way’ van dit album leidde tot live optredens bij onder andere GIEL, Raymann is Laat en Goedemorgen Nederland.

Giovanca ontving op 3 maart 2010 uit handen van Frank Boeijen een Zilveren Harp en op 26 maart kwam haar nieuwe album ‘While I'm Awake’ uit. De eerste single van dit album is ‘Drop It’.