Deel dit artikel ‹ Terug

Opnieuw 100.000 bezoekers voor Overloons museum

Geplaatst op: dinsdag 11 december 2007


In de afgelopen week kon het Liberty Park in Overloon voor het tweede jaar op rij de honderdduizendste bezoeker verwelkomen. Nadat dit niet meer was voorgekomen in bijna tien jaar, kon vorig jaar deze mijlpaal bereikt worden door opening van het Marshall Museum. Daarmee was het Overloonse museum één van de grootste museale trekpleisters van Brabant en Limburg.

Voor directie en medewerkers was het dit jaar de grote vraag of opnieuw dit grote aantal bezoekers gehaald zou worden. Directeur Erik van den Dungen: “Dit jaar was heel anders dan 2006. Vorig jaar ging de vlag in top, zeker toen de heer De Hoop Scheffer onze nieuwbouw kwam openen. Daardoor kreeg het museum veel publiciteit en dat leidde tot heel veel extra bezoekers. Dit jaar was helaas heel anders.” Het museum in Overloon is al sinds het voorjaar verwikkeld in een ongevraagde rechtzaak. De inzet is de militaire collectie van het Marshall Museum. “Het zou een forse aderlating zijn als de collectie, zo snel al na de opening, uit het museum zou vertrekken”, aldus Van den Dungen.

Maar op dit moment staat de collectie er nog precies zo bij als vorig jaar bij de opening. Het museum mocht dit jaar zelfs nog enkele voertuigen extra in de tentoonstelling plaatsen. Van het DAF-museum in Eindhoven werden vier voertuigen in bruikleen gekregen, waaronder zelfs een hele bijzondere, namelijk de bekende Dikke Daf, maar in een brandweer-uitvoering.

Ook kreeg het museum eerder dit jaar de beschikking over een grote Duitse parachutistententoonstelling, die werd opgesteld in de oorspronkelijke wapenhal. Al met al blijft het Overloonse museum zich ontwikkelen en zeker met het oog op het vijfenzestig-jarig jubileum van de Slag om Overloon timmert het hard aan de weg.
advertentie