Deel dit artikel ‹ Terug

10 december Winterconcert Groenings Koor.

Geplaatst op: donderdag 24 november 2011


Zaterdagavond 10 december bent u allen welkom in De Zandpoort in Groeningen om ons winterconcert bij te wonen. Het concert begint om 20.00 uur; de zaal is open om 19.30 uur. De entreeprijs is € 5,-. U kunt kaartjes kopen op 10 december voor aanvang van het concert. Ook kunt u kaartjes telefonisch bestellen bij Herman Denen (0478-631600) of Marjan Stegers (0478-631484) of per mail (mstegers@gmail.com). U kunt natuurlijk ook een koorlid vragen een kaartje voor u te regelen. Vergeet u niet de consumptiebon mee te nemen, die u ontvangen heeft bij onze bloemenactie!

Voor u treden op: Gemengd koor Xing uit Arnhem. Een enthousiaste groep mensen, die een breed repertoire zingt in alle talen en stijlen. Xing deinst er niet voor terug om de vertrouwde kooropstelling af te wisselen met andere combinaties zoals vrouwen-/mannenkoor, kwartet, solo etc. Ook buiten de wekelijkse Xing-repetities zoeken de leden elkaar regelmatig op om samen te zingen en te musiceren. Behalve een koor is Xing ook een hechte groep vrienden en vriendinnen die lief en leed met elkaar deelt. Het koor staat onder leiding van Hans Scholing.

Xing
Hoog Water: De a-capellagroep HoogWater is gestart in 1994. Na even naamloos te zijn geweest deed zich in 1995 een natuurverschijnsel voor in Nijmegen en het Land van Maas en Waal dat tot de huidige naam leidde: Hoog Water. Ambitie van Hoog Water is: gezellig samen zingen, maar ook vooruit komen en een aantal keer per jaar optredens verzorgen (zoals nu in Groeningen). Het repertoire is veelzijdig: rustige nummers worden afgewisseld met vlotte, swingende nummers. En een knipoog naar publiek (in tekst en gebaar) wordt ook niet geschuwd.

Hoog Water
Het Groenings Koor treedt natuurlijk zelf ook op. We zingen nieuw en oud repertoire en op het eind van de avond een paar nummers in de  kerstsfeer. Het is tenslotte de decembermaand. Met de finale – een optreden van de drie koren samen – gaan we muzikaal op weg naar  kerstmis.

Groenings Koor
Al met al belooft het een zeer gevarieerde avond te worden. Drie zeer verschillende koren en na afloop nog het optreden van een  gelegenheidscombo uit Vierlingsbeek. U zult zeker zin krijgen om nog een poosje te blijven zitten en misschien zelf ook nog wat mee te zingen met de nummers die dit combo ten gehore zal brengen. Nieuwsgierig geworden? Laat u verrassen en kom op zaterdag 10 december naar De Zandpoort!