Deel dit artikel ‹ Terug

Kies voor Leven derde in Top 50 Goede Doelen van Trouw

Geplaatst op: maandag 21 november 2011


Kies voor Leven in top 3 goede doelen

Oprichter/voorzitter Toon Hermsen van de landelijk werkende Stichting Kies voor Leven is super trots met de derde plaats op het gebied van de gezondheidszorg in de Goede Doelen Top 50 van Trouw. “Het is een geweldige erkenning voor ons belangeloze werk”. “Wij scoorden maximaal op het gebied van transparantie- en organisatie”, aldus een enorm uitgelaten Toon Hermsen, die met zijn geesteskindje grote namen achter zich laat. Zie hier het hele overzicht http://bit.ly/uxNZJ6

Stichting Kies voor Leven scoort hoog op het gebied van transparantie en organisatie. De organisatie haalde de best haalbare score op twintig onderwerpen die Trouw voor de Top 50 selecteerde uit een vragenlijst van het Centraal Informatiepunt Goede Doelen (CIGD) en het Erasmus Centrum voor Strategische Filantropie. Deze uitgebreide vragenlijst biedt inzicht in de organisatie van goede doelen, het niveau van transparantie en de manier waarop projecten worden aangepakt. De informatie is getoetst aan wetenschappelijke criteria die voorspellende waarde hebben voor de maatschappelijke prestatie van goede doelen. De eervolle uitverkiezing van Trouw is een erkenning voor het ideële werk en een geweldige opsteker bij het uitdragen van het levenswerk van de landelijke Stichting Kies voor Leven.

Stichting Kies voor Leven is een algemeen nut beogende instelling (ANBI), die zónder winstoogmerk werkt. Zij houden zich al al sinds 2004 op puur belangeloze wijze bezig met het op landelijk niveau enthousiasmeren van mensen om in hun eigen regio zes minuten plekken te creëren zodat bij een hartstilstand 112 direct gebeld wordt, iemand direct start met reanimeren en het hart binnen 6 minuten een eerste schok met een AED krijgt. Daarnaast willen zij de Nederlandse bevolking opmerkzaam maken op het grote belang van Reanimatie- en AED opleidingen. Zij doen dit door onze missie op alle mogelijke manieren onder de aandacht van de doelgroep(en) te brengen.

Meer weten? Bel dan Toon Hermsen op nummer 0485-451847. Of mail naar info@kiesvoorleven.nl