Deel dit artikel ‹ Terug

Gepromoveerd tot master

Geplaatst op: maandag 21 november 2011


Op uitnodiging van de International Taekwon-Do Federation is de heer Léon van der Putten (6e Dan) afgereisd naar China, Hong-Kong.

Tijdens de ITF Asia Championship is Léon door President van de organisatie en tevens Grootmeester Choi Jung Hwa (9e Dan) benoemd tot Master (7e Dan), in deze veelzijdige Koreaanse zelfverdedigingskunst.. Volgens de kersverse Master zei de Grootmeester het met de lovende woorden van de “the First true ITF Master from the Netherlands”.

Door de President van de militaire tak van Taekwon-Do CISM, Master Lim is Léon ook nog benoemd tot Vice President van Europa voor deze organisatie.
 
Léon is begonnen in 1970 met deze zelfverdedigingskunst, en 41 jaar later bereikt hij de titel Master in deze mooie sport. 
De zelfverdedigingskunst wordt o.a. beoefend bij de "Van der Putten Taekwon-Do Academy" in  Gemert en Mill. De belangstelling voor zijn lessen is erg groot.

Als hoofdtrainer weet hij de zowel jongere, als oudere Taekwon-Do beoefenaars blijvend te activeren. Met veel passie brengt Master van der Putten zijn kennis over op al zijn Taekwon-Doka’s, hij wordt door allen gerespecteerd om zijn grote kennis, en zijn uitstekende manier van lesgeven.

Kenmerkend voor zijn  populariteit is zijn onmiskenbare passie, inzet, discipline en grote variatie aan oefeningen.
Een gevleugelde uitspraak van Léon is: “Practice what you preach”, en deze wordt veelvuldig gehanteerd en uitgedragen door zijn huidige, maar ook vroegere leerlingen.

Hij is de drijvende kracht achter één van Nederlands grootste organisaties in Taekwon-Do.
Als autoriteit, op het gebied van zelfverdedigingssporten, en tevens één van de weinige Masters en International ITF Instructors die Nederland rijk is, geeft dit “Van der Putten Taekwon-Do Academy” onder andere het unieke recht om in eigen huis Dangraad-examens (zwarte band) af te nemen (t/m 4de dan). Dit alles is een garantie voor eerste klas Up to Date Taekwon-Do.

Wereldwijd neemt de populariteit van Taekwon-Do steeds verder toe. Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen beleven veel plezier aan deze sport. Een sport die op alle niveau’s aantrekkelijk is. Voor de recreant, voor de wedstrijdsporter, maar ook voor de topsporter. Een goede uitvoering vereist de nodige inspanningen. Taekwon-Do leent zich dan ook uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie en het zelfvertrouwen. Zelfbeheersing, discipline en hoffelijkheid maken het verschil tussen sportman/vrouw of vechtersbaas/bazin.
 
Wij feliciteren Léon met deze eervolle titel, ITF Master 7e Dan.