Deel dit artikel ‹ Terug

The five old guys 26 november bij Cafe Royal Mill

Geplaatst op: woensdag 16 november 2011


Bluesavond vanaf 21.30 uur

Zaterdagavond 26 november is het bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill vanaf 21.30 uur weer tijd voor blues. Dat is van september tot en met april overigens iedere laatste zaterdag van de maand het geval. Dit keer is the F.O.G. Bluesband er te gast. Zij brengen die avond hun eigen stevige bluesmuziek en de toegang is uiteraard weer helemaal gratis.

LET'S PLAY THE BLUES. Dat dachten vijf oudere jongeren, waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum reeds lang verstreken was. Ze kropen een zondagmiddag bij elkaar, namen allemaal wat van hun favoriete bluesmuziek mee, luisterden wat, dronken wat, discussieerden wat en kozen daarna een aantal nummers uit om mee te starten en . . . The F.O.G Bluesband was geboren. Sindsdien hebben deze Five Old Guys (Hans van Zoelen zang/gitaar, Gerrit de Gruijter sologitaar, Aldy Mulder Hammond & piano, Jeroen Bresser bas en Harry Mulder drums) het oefenhok vaak verlaten vanuit hun Maas en Waalse uitvalsbasis.

The F.O.G. Bluesband is inmiddels in het Vaderlandse blues en rock wereldje geen onbekenden meer. met deze Five Old Guys wordt het beslist geen melancholische jankavond, waarna je als bezoeker in depressieve toestand en snakkend naar een dubbele whisky of een valiumpje café Royal verlaat. The F.O.G Bluesband schuwt natuurlijk een echte nostalgische of hedendaagse slowblues op zijn tijd niet, maar vooral de wat steviger bluesrock van b.v. Walter Trout, Popa Chubby of Rory Gallagher en bands als Ten Years After, Harry Muskee en Julian Sas hebben de voorkeur.

Kijk op www.caferoyalmill.nl voor de agenda van alle optredende bands en overige activiteiten in café Royal aan de Kerkstraat in Mill.