Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing: Vlaamse meesters in de Hermitage

Geplaatst op: donderdag 10 november 2011


In de Hermitage Amsterdam is tot maart 2012 de tentoonstelling “Vlaamse meesters in de hermitage”. Op deze tentoonstelling toont de Hermitage Amsterdam een indrukwekkende selectie uit de verzameling Vlaamse kunst van de Hermitage St.-Petersburg. Er zijn 75 schilderijen en circa 20 tekeningen te zien, waaronder talrijke meesterwerken van de grote drie van de Antwerpse school: Peter Paul Rubens, Anthonie van Dijck en Jacob Jordaens, aangevuld met werken van diverse eveneens bekende tijdgenoten.
Veel van de werken in de tentoonstelling zijn in de achttiende eeuw verworven door Catharina de Grote. Ze behoorden tot excellente verzamelingen als die van Crozat en Brühl, door Catharina in hun geheel opgekocht. Oorspronkelijk hingen veel van de schilderijen in kerken en kloosters in Antwerpen en in andere steden in Europa

Kunsthistorica Walda Bosman belicht aan de hand van dia’s de Vlaamse kunst en de geschiedenis van de Vlaamse kunstcollectie in de Hermitage Sint Petersburg. U bent van harte welkom op 23 november in de bibliotheek Sint Anthonis aan de Remmensberg 29. De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.