Deel dit artikel ‹ Terug

Theaterprogramma december 2011 Schouwburg Cuijk en Weijertheater Boxmeer

Geplaatst op: woensdag 9 november 2011



Cabaret
Javier Guzman
Oorverdovend

Voorstelling geannuleerd
__________

Slagwerkconcert
Cesar Zuiderwijk
Trommelfruit

Verplaatst naar wo 14 maart, 20.15 uur
__________

Pianorecital
Wibi Soerjadi
Werken uit het romantische repertoire en eigen composities

Wibi Soerjadi viert in 2011 zijn dertigjarig jubileum als concertpianist. De aftrap daarvan vond in januari plaats in de legendarische Carnegie Hall. Het resultaat: vijfmaal een staande ovatie, zeer bijzonder in New York. Soerjadi is vooral bekend als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Daarnaast maakt Soerjadi eigen composities en transcripties. 

Schouwburg Cuijk
Za 3 december, 20.15 uur
www.soerjadi.com
__________

Cabaret
Richard Groenendijk
Alle dagen

Hij is ad rem, weet te ontroeren, heeft een prachtige stem en is boven alles genadeloos komisch.
'Groenendijk is een entertainer die zijn publiek van lachsalvo naar lachsalvo voert. Daarnaast gaat het ook nog eens ergens over.' (de Volkskrant over 'Terug bij af')

Weijertheater Boxmeer
Za 3 december, 20.30 uur
www.richardgroenendijk.nl
__________

Cabaret / reprise
Leon van der Zanden
Cola

Leon van der Zanden stoft vanavond in het Weijertheater nog eenmaal zijn succesvolle programma 'Cola' af, als opmaat voor een voorstellingenreeks in België.
'Een voorstelling die tot het beste van het cabaret behoort.' (Eindhovens Dagblad)

Weijertheater Boxmeer
Di 6 december, 20.30 uur
www.leonvanderzanden.nl
__________

Theaterconcert
Jan & Anny
Together again

Vanavond nemen Jan en Anny, samen met een negenkoppige superband, het publiek mee terug in de tijd om te genieten van de vele hits die BZN in de afgelopen veertig jaar scoorde. Uiteraard zullen ze ook een paar nieuwe nummers van het gelijknamige 'gouden' album de revue laten passeren. Jan Keizer & Anny Schilder… together again!

Schouwburg Cuijk
Wo 7 december, 20.15 uur
www.janenanny.nl
__________

Cabaret
Niet Schieten!
Mannen zijn zeikwijven

Arend, Erik en Maarten, de drie mannen van Niet Schieten!, gaan met de onbevreesdheid van Jeanne d’Arc, de onverzettelijkheid van Aletta Jacobs en de charme van Eva Perron op zoek naar nieuwe mannelijkheid. Grote kans dat ze daarbij met hun eigen vrouwelijke kant worden geconfronteerd. Een voorstelling met ballen!

Schouwburg Cuijk
Do 8 december, 20.15 uur
www.nietschieten.nl
__________

Theaterconcert
Giovanca & band
Theatertournee 2011

De wervelende entree van Giovanca in de Nederlandse muziekwereld deed vermoeden dat zij uit het niets tevoorschijn kwam. Maar niets is minder waar. De zangeres, songwriter, mannequin, actrice, columniste en, nota bene, orthopedagoge timmert al jaren aan de weg.

Haar debuutalbum 'Subway silence' werd bekroond met goud en ze ontving een Zilveren Harp. Met opvolger 'While I’m awake' nestelde ze zich definitief aan de Nederlandse top. Haar soulvolle, coole en zoete songs doen soms denken aan Dionne Warwick, Minnie Ripperton of Diana Ross. Maar het is tegelijk heel erg Giovanca. Dit seizoen gaat zij dan eindelijk met haar band het theater in.
Winnaar Zilveren Harp 2010.

Schouwburg Cuijk
Vr 9 december, 20.15 uur
www.giovanca.nl
__________

Jeugdtheater 2+
Ageeth de Haan
Zingen over mooie dingen

Ageeth de Haan zingt over alledaagse dingen uit het leven van peuters en kleuters: papa’s en mama’s, taart, ijsjes en spelen op het strand. Het wordt een feestje vol overtuigend spel en aanstekelijke muziek. En alle kinderen zingen mee natuurlijk.

Weijertheater Boxmeer
Wo 14 december, 14.30 uur
www.ageethdehaan.nl
www.vanaf2.nl
__________

Komedie
When Harry met Sally
Isa Hoes, Daniël Boissevain e.a.

De film 'When Harry met Sally' met Meg Ryan en Billy Crystal is een van de meest geliefde romantische filmkomedies. Isa Hoes en Daniel Boissevain treden in hun voetsporen in de toneelversie van dit humoristische commentaar op vriendschap, relaties en andere liefdesongemakken uit de moderne tijd.

Schouwburg Cuijk
Do 15 december, 20.15 uur
www.theaterhits.nl
www.impactentertainment.nl
__________

Familietheater 9+
Hoe overleef ik (zonder) liefde?
Naar het populaire boek van Francine Oomen

De swingende en humoristische musical 'Hoe overleef ik (zonder) liefde?’ is gebaseerd op de razend populaire boekenreeks van Francine Oomen. Na het succes van 'Hoe overleef ik mijn eerste zoen?' zet hetzelfde creatieve team nu het meest bekroonde deel uit de serie op de planken.
Een spetterende (pre)pubermusical barstensvol leuke liedjes, liefde, humor en natuurlijk survivaltips!

Schouwburg Cuijk
Vr 16 december, 19.00 uur
www.hoeoverleefik.nl
www.theaterfamilie.nl
__________

Cabaret
Hester Macrander
Het bloed kruipt…

Op een dag zou je moeten weten hoe dat moet: een goed leven leiden. Of blijft het 'een leven lang leren'? Met als uitgangspunt het beroemde lied 'Mens, durf te leven!' gaat cabaretier en zangeres Hester Macrander op zoek naar wat durven leven inhoudt.

Weijertheater Boxmeer
Vr 16 december, 20.30 uur
www.hestermacrander.nl
__________

Cabaret
Theo Maassen
Met alle respect

Theo Maassen scoorde met zijn vorige show 'Zonder pardon' op alle vlakken. 'Maassen is een meester in het besluipen van zijn onderwerpen; hij zoekt en zoekt naar een zwakke plek', schreef NRC Handelsblad. Echter: met alle respect.

Voorstelling is uitverkocht
__________

Kerstconcert
Kerst met Ernst Daniël Smid
Ernst Daniël Smid & zanggroep Juvia

Deze kerstvoorstelling bevat alle ingrediënten voor een sfeervolle theateravond. Bariton Ernst Daniël Smid brengt een keur aan romantische kersthits ten gehore. Door het gastoptreden van de Amerikaanse soul- en gospelzanger Dennis LeGree krijgen klassiekers als 'I am dreaming of a white Christmas', 'Stille nacht, heilige nacht' en 'Oh happy day’ bovendien een flinke dosis kerstsoul mee. Heerlijk ontspannen achterover leunen en genieten maar.

De heren worden muzikaal ondersteund door zanggroep Juvia uit Vianen o.l.v. Sandra Derks, en orkest Maxemillecorde o.l.v. Max Smeets.

Schouwburg Cuijk
Wo 21 december, 20.15 uur
www.ernstdanielsmid.nl
__________

Theaterconcert
Di-rect
Time will heal our senses

Na het vertrek van frontman Tim Akkerman in 2009 en de zoektocht naar een vervanger, geregistreerd door BNN, kwam Di-rect in 2010 met het eerste album in nieuwe bezetting, 'This is who we are’. De single 'Times are changin'' werd een nummer 1-hit en ook de opvolgers gooiden hoge ogen. De band zal vanavond flink uitpakken met nieuwe liedjes van het tweede album van het herboren Di-rect 'Time will heal our senses'.

Schouwburg Cuijk
Do 22 december, 20.15 uur
www.di-rect.com
__________

Jeugdtheater 4+
De Pimpernel
In spin de bocht gaat in…

Stap in de fantasiewereld van kindertheater de Pimpernel. Marijke van Bergen zal het jonge publiek spelend en zingend de weg wijzen.

Weijertheater Boxmeer
Wo 28 december, 14.30 uur
__________

Solotoneel
æon
Yorick van Wageningen

Voorstelling geannuleerd
__________

Theaterconcert
Wolga Kozakken
Russisch koor met virtuoze solisten

De populaire nummers als 'Kalinka', 'Wolga bootsman' en 'Stenka Rasin' worden gebracht met het prachtige warme geluid van de tenoren, loepzuiver gezongen zonder geluidsversterking. De prachtige ritmische muziek en de diepe, donkere mannenstemmen van dit professionele Russische Kozakkenkoor maken dat u een onvergetelijke theateravond beleeft!

Schouwburg Cuijk
Do 29 december, 20.15 uur
__________

Cabaret
De Nachtzusters
Meer donkere dagen

'Alles is raak bij De Nachtzusters', schreef Het Parool over 'Meer donkere dagen'. De laatste jaren wisten Kaat en Anna Schalkens de dagen in december voor velen te verlichten. Ook deze winter komen De Nachtzusters, bekend van het onvergetelijke, gelijknamige VPRO-radioprogramma, met een geactualiseerde show waar u het nog dagen warm van zult hebben.

Weijertheater Boxmeer
Do 29 december, 20.30 uur
www.nachtzusters.net
__________

Theaterconcert / try-out
Marike Jager & band
Here comes the night

Jager en haar band produceerden de cd 'Here comes the night' als een filmische trip, vol energieke melancholie. Het gelijknamige theaterconcert wordt een muzikale reis door de nachtelijke stad, vol kleurrijke verhalen met een rusteloze twist en met de zinderende swing die de nacht zo bijzonder maakt…
De succesvolle singer-songwriter Marike Jager trapt haar theatertournee vanavond af in Cuijk, na een montage- en repetitieperiode in onze schouwburg.

Schouwburg Cuijk
Do 5 januari, 20.15 uur
www.marikejager.com
__________