Deel dit artikel ‹ Terug

Familiemuscial Oorlogswinter in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 7 november 2011


familiemusical 8+

Oorlogswinter
Musical naar het bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw

Winter 1944-1945. De bijna zestienjarige Michiel maakt de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog mee en raakt gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief.
Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de overval.

Die nacht gaat alles mis. Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij de brief openmaakt.

Soy Kroon speelt de hoofdrol van de bijna zestienjarige Michiel. Andere rollen zijn o.a. voor Janke Dekker als Moeder en Barones , Amy Egbers als Erica van Beusekom, Timo Descamps als de Britse piloot Jack en Hans Lemmen als Oom Ben.

De recensies klinken lovend:
'Oorlogswinter weet te overtuigen.' (de Volkskrant)
'Oorlogswinter als musical aandoenlijk.' (Metro)

Schouwburg Cuijk
Vr 18 november, 19.00 uur (8+)
www.oorlogswinterdemusical.nl

____________

Na de realisatie van de grootschalige en kwalitatief hoogwaardige producties: 'Sjakie en de Chocoladefabriek', 'Narnia de Musical' en de met 6 Musical Awards genomineerde succesvolle voorstelling 'Kruistocht in Spijkerboek' brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater nu 'Oorlogswinter' als musical in de theaters. Oorlogswinter is een familievoorstelling voor bezoekers van 8 tot 80+ jaar en wordt gebracht als een coming of age-story met een thrillerachtige opbouw.
Waren de voorgaande producties van het NJMT vooral fantasierijk, 'Oorlogswinter' speelt zich af in het recente verleden en heeft bovenal een realistische toon. Met de grote betrokkenheid van Jan Terlouw en Seth Gaaikema zal de kracht van het boek in de musical behouden blijven. Niet alleen door het meeslepende verhaal en de overtuigende boodschap, maar ook door het gebruik van innovatieve projectiemethoden zullen de bezoekers zich als het ware 'in' de voorstelling bevinden en maakt de voorstelling voor een breed publiek boeiend en aansprekend.
Het NJMT heeft een unieke positie binnen het culturele landschap. Oorlogswinter bevestigt deze unieke positie en onderscheidt zich van vele andere (musical)producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen. Het maakt Oorlogswinter als voorstelling dan ook zeer toegankelijk voor de jongere bezoekers. Zij zullen zich goed kunnen identificeren met de hoofdrolspeler.

Jan Terlouw over Oorlogswinter de Musical
"Ik ben blij dat de musical het levenslicht gaat zien. Het is na de film natuurlijk een prachtige aanvulling op het boek. Het verhaal kan wat mij betreft niet vaak genoeg verteld worden."