Deel dit artikel ‹ Terug

Vriendendienst bestaat 10 jaar

Geplaatst op: dinsdag 1 november 2011


De Vriendendienst, een samenwerking tussen het Rode Kruis en de GGZ, waarbij vrijwilligers worden gekoppeld aan mensen met een psychiatrische achtergrond, bestaat 10 jaar

De Vriendendienst Brabant Noordoost brengt vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis samen met cliënten van de GGZ Oost Brabant. Eén keer per twee weken doen zij samen iets leuks. Naar de markt, een terrasje pikken of wandelen. Alledaagse dingen, maar voor cliënten met psychische problemen heel bijzonder! Zij worden hiermee uit een sociaal isolement gehaald.

Bij het maken van de koppels wordt gekeken naar gemeenschappelijke interesses, zodat er een klik is tussen vrijwilliger en cliënt. De Vriendendienst Brabant Noordoost is actief in de regio’s Uden-Veghel, Maasland en het Land van Cuijk.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vindt u het leuk om samen met een cliënt één keer per twee weken iets gezelligs te doen? Uiteraard wordt u hierbij ondersteund. Belangstelling? Neem dan contact op met de coördinator van het Nederlandse Rode Kruis, tel. 06- 109 27 042 of met de coördinator van de GGZ Oost Brabant telefoonnummer, tel. 06- 51379482.