Deel dit artikel ‹ Terug

Millenaar naar super marathon in Nepal

Geplaatst op: maandag 31 oktober 2011


Millenaar in Australië neemt deel aan unieke marathon in Nepal

Enkele weken geleden vertrok Millenaar René van Houtum naar Australië. Voor zijn werk zal hij daar een aantal jaren gaan wonen. Maar alsof verhuizen naar Australië al niet voldoende avontuur is vertrekt hij op 14 november voor een bijzondere prestatie naar Nepal. Daar gaat hij deelnemen aan de Everest Marathon (EM), de hoogste marathon ter wereld. Dit alles voor het goede doel en u kunt René sponsoren.

“Op 2 december gaan we met zo’n 90 mensen van over de hele wereld de ruim 42 km lange uitdaging aan,” schrijft René van Houtum vanuit Australië in een mail aan zijn vrienden en familieleden. “Maar deze start is pas nadat we zo’n 17 dagen te voet op weg zijn geweest naar de startplaats op 5.200 meter. Ik ben in dit gezelschap de enige Nederlander.”

Los van deze sportieve uitdaging is er aan het evenement nog een andere uitdaging verbonden: het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het Everest Marathon Fund. René: “De EM is namelijk een liefdadigheidsrace. Doelstelling is om dit jaar 60.000 Engelse ponden bij elkaar te brengen voor met name kleinschalige ontwikkelingsprojecten voor Nepalese bergdorpen. Om dit te bereiken organiseert de organisator de gehele race tegen kostprijs en worden de deelnemers gevraagd geld in te zamelen voor het fonds.”

René roept iedereen op een bijdrage, alles is welkom, te leveren aan dit project. “Bedenk dat met enkele euro’s in Nepal, één van de mooiste maar ook armste landen ter wereld, heel veel gedaan kan worden. Elke euro zal worden gedoneerd aan het EM fund; alle kosten van de reis worden door de deelnemers zelf gedragen.”

Wilt u René bij deze unieke en bijzonder zware tocht sponsoren? Stuur dan een mailtje naar René van Houtum via rene.vanhoutum@hotmail.com. Meer informatie over dit project is ook te vinden op www.everestmarathon.org.uk