Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijkenaar Jasper Kerkhof speelt in musical De Zangeres zonder Naam

Geplaatst op: donderdag 27 oktober 2011


Cuijkse Jasper van Kerkhof in musical over legendarische Mary Servaes, de Koningin van het levenslied

Muziektheater

De Zangeres zonder Naam

Een intieme muzikale theaterproductie over de legendarische Mary Servaes, alias De Zangeres zonder Naam. Met alle grote hits zoals: 'Ach Vaderlief', 'Mexico', 'Dit is mijn leven', 'Nicosia', '’t Was aan de Costa del Sol', begeleid door een liveorkest.
Een opzienbarend, soms vrolijk, dan weer aangrijpend verhaal over een vrouw die iets wilde betekenen, die zich uit haar armoedige omstandigheden een weg omhoog vocht, met als wapen haar persoonlijkheid. Ze kreeg haar faam als De Zangeres Zonder Naam, maar uiteindelijk noemde iedereen haar De Zangeres.

Mary Servaes werd op latere leeftijd ontdekt door Johnny Hoes. Ze verkocht miljoenen platen en ze ontving tientallen gouden platen. Dat ze haar zo sterk bevochten onafhankelijkheid moest prijsgeven op het eind van haar leven had niemand verwacht, ook Mary niet. Een leven met alle denkbare hoogte en dieptepunten!

In de musical doet een jong meisje (Sabine Beens) mee aan een Idols-achtig programma met een nummer van De Zangeres. Dit vertolkt ze zo sterk dat de jury haar uiteindelijk naar de volgende ronde laat gaan. Op dat moment verschijnt De Zangeres aan het meisje en ontvouwt zich haar leven.

In de rol van de zangeres zien we Ellen Pieters, die voor de Graaf & Cornelissen Producties eerder sterke hoofdrollen vertolkte als Blonde Greet in ‘Wat zien ik ?!’ en als Kniertje in ‘Op Hoop van Zegen’.

De Zangeres: Ellen Pieters
Vivian: Sabine Beens
Sjo en Johnny: Jasper Kerkhof
Fan: Eric Beekers
Ensemble: Job Bovelander, Stefan de Kogel, Ylva Wichers Schreur, Nikki van Ostaijen

Script: Lars Boom 
Regie: Paul van Ewijk / Mede geïnspireerd op de boeken van Ben Holthuis


De Zangeres in Schouwburg Cuijk: vr 11 november, 20.15 uur (try-out)
www.dezangereszondernaam.nl