Deel dit artikel ‹ Terug

Scholieren te gast bij MSD Animal Health in Boxmeer

Geplaatst op: dinsdag 25 oktober 2011


Op 19 november een dag ‘in house’ experimenteren in een laboratorium

BOXMEER, 12 september 2011 – Hoewel de geluiden op de arbeidsmarkt momenteel ongunstig zijn, wordt er in de laboratoriumwereld  binnenkort een groot tekort aan gekwalificeerd laboratoriumpersoneel verwacht. De instroom in de laboratoriumopleidingen moet omhoog om dit op te vangen. Tijdens de Lab Experience Days maken scholieren ‘in-house’ kennis met de beroepen in het lab om hen zo te  enthousiasmeren.

Op de Lab Experience Days komen scholieren in contact met jonge laboratoriummedewerkers en voeren zij experimenten uit met dezelfde  apparatuur die dagelijks in het laboratorium gebruikt wordt. Bij het Biosciences Center Boxmeer van MSD Animal Health in Boxmeer (voorheen  Intervet/Schering-Plough Animal Health) kunnen scholieren op 19 november tussen 9.30 en 12.30 uur biochemische tests uitvoeren om  bacteriën en schimmels te identificeren en een experiment doen om de hardheid van water te bepalen. Ook kunnen ze steriele pakken  aantrekken en leren hoe het is om in een cleanroom te werken. Voor ouders en docenten is er een apart programma met informatie over onder  andere de arbeidsmarkt.

De Lab Experience Days zijn een goede aanvulling op bestaande activiteiten, zoals het C3-project ‘Exact wat je zoekt!’ en de DAS-campagne  ‘PROEF!’ In de regio vinden de Lab Experience Days plaats bij Mead Johnson in Nijmegen (12 november), RIKILT/VWA in Wageningen (12  november), MSD Animal Health in Boxmeer (19 november) en Teijin Aramid in Arnhem (19 november). Het project is een samenwerking tussen  Stichting C3, de Human Capital Chemie, FeNeLab, DAS en Kenniscentrum PMLF. Bij een Lab Experience Day werkt het bedrijfsleven intensief samen met laboratoriumopleidingen uit de regio.

Over Biosciences Center Boxmeer
Biosciences Center Boxmeer is in Nederland verreweg het grootste centrum op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van  (veterinaire) vaccins. Gevestigd in Boxmeer is het tevens het internationale hoofdkwartier van MSD Animal Health, almede de thuisbasis van  het Nederlandse verkoopkantoor. De vestiging telt ongeveer 1,900 werknemers, waarvan er meer dan 750 HBO of academisch zijn geschoold.  Hierdoor is Biosciences Center Boxmeer met recht een internationaal centrum van expertise met betrekking tot onderzoek en ontwikkeling, productie, logistiek, marketing en verkoop van veterinaire geneesmiddelen. Op het terrein van Biosciences Center Boxmeer is ook een  laboratoriumschool gevestigd van ROC De Leijgraaf waar, in samenwerking met MSD Animal Health, leerlingen worden opgeleid voor een  carrière in laboratoriumtechniek. Over MSD Animal Health Het huidige MSD is een wereldleider op het gebied van gezondheidszorg, die eraan  werkt om de wereld gezond te laten zijn. MSD Animal Health, bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada, is MSD's  mondiale bedrijfsonderdeel op het gebied van diergezondheid. MSD Animal Health biedt dierenartsen, boeren, huisdiereigenaren en overheden een van de breedste assortimenten van veterinaire geneesmiddelen, vaccins en gezondheidsmanagement oplossingen en  services. MSD Animal Health zet zich in om de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren in stand te houden en te verbeteren. Zij investeert uitgebreid in dynamische en uitgebreide R&D middelen en een moderne, mondiale toeleveringsketen. MSD Animal Health is in  meer dan 50 landen aanwezig, terwijl haar producten op meer dan 150 markten beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar  www.msdanimal- health.com.

Over Lab Experience Days
De Lab Experience Days is een samenwerking tussen Stichting C3, de Human Capital Chemie, FeNeLab, DAS en Kenniscentrum-PMLF. Met  de organisatie van de Lab Experience Days wil C3 scholieren enthousiasmeren voor de laboratoriumopleidingen. De Lab Experience Days  sluiten aan bij bestaande activiteiten, zoals het C3-project ‘Exact wat je zoekt’, de DAScampagne ‘PROEF!’ en de promotieactiviteiten van de  onderwijsinstellingen zelf. De Lab Experience Days onderscheiden zich van deze activiteiten doordat zij ‘in house’ bij de uiteindelijke  werkgevers van laboratoriumpersoneel plaatsvinden. En het evenement biedt iets extra’s: een apart programma voor ouders. De Lab  Experience Days zijn bedoeld voor 3 middelbare scholieren (vmbo, havo, vwo) uit de bovenbouw en hun ouders. Ook vakdocenten
en schooldecanen zijn welkom. Meer informatie over de Lab Experience Days vindt u op www.labexperience.nl.