Deel dit artikel ‹ Terug

Saxofoonconcert op zondagochtend in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 24 oktober 2011


Zondagochtendconcert met werk van Cuijkse componist Marcel Siebers

The Circling Saxes
Saxofoonkwartet

De vier Vlaamse saxofonisten van The Circling Saxes brengen behalve het klassieke en hedendaagse repertoire voor saxofoonkwartet ook nummers uit het lichtere genre over het voetlicht. Daarbij wordt het werk van Belgische componisten, zoals Piet Swerts, Ludo Claesen, Henry Pousseur en Victor Legley, niet geschuwd.

In 1995 verscheen hun eerste cd 'The magnificent sound of The Circling Saxes', waarop gevarieerde muziek voor saxofoonkwartet te beluisteren is. Het kwartet treedt regelmatig op in eigen land en is een graag geziene gast in Nederland, Frankrijk en tijdens de Festspiele in Bayreuth (D).

The Circling Saxes: Rudy Haemers (sopraansax), Karla van Loon (altsax), Nadine Bal (tenorsax) en Tom De Haes (baritonsax).

Werk van Cuijkse componist Marcel Siebers
Een van de werken die worden uitgevoerd is 'Sonatine' (opgedragen aan het Maastrichts Saxofoonkwartet in 1985), van de Cuijkse componist en musicus Marcel Siebers.
Het is een werk in 3 delen volgens de regels van de klassieke muziek, maar met eigentijdse jazzy en impressionistische klanken.
Het eerste deel is geschreven in een zogenaamde hoofdvorm, het stramien waar o.a. Mozart en Beethoven mee
werkten. Het tweede deel is een bewerking op het 'Limburgs Volkslied', en het derde deel is geschreven in een zogenaamde Rondo-vorm, wat te vergelijken is met een refrein en verschillende coupletten.

Schouwburg Cuijk
Zondag 6 november, 12.00 uur