Deel dit artikel ‹ Terug

Neil Diamond tribute in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 17 oktober 2011


theaterconcert
Laatste kaarten!

The Greatest Hits of Neil Diamond
Nearly Neil, Starring Bobby Bruce

Alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is weer 1972. De zaal is afgeladen. Neil Diamond, levende legende, uitgedost in een paarsrood glitterhemd met wijd open boord, zingt nummers als Sweet Caroline, Song Sung Blue  en I am, I said alsof zijn leven ervan afhangt. Het publiek raakt buiten zinnen van enthousiasme. De illusie is compleet. Want nee, Neil Diamond zelf staat hier niet op het podium. Het is de Canadese performer Bobby Bruce, alias Nearly Neil, die al meer dan tien jaar zijn publiek in vervoering brengt als de perfecte Neil Diamond vertolker. Met songs die ook in ons land nog altijd ongekend populair zijn: Diamond scoort maar liefst twaalf vermeldingen in de meest recente Top 2000.
 
Nearly Neil trekt met zijn Solitary Band volle zalen in Noord-Amerika (onder andere in Las Vegas als onderdeel van Legends in Concert), Australië en Zuidoost Azië. Hij bespeelt theaterzalen, casino's en voetbalstadions - zoals onlangs in Calgary voor 30.000 uitzinnige fans. Het leverde hem in 2006 de titel Entertainer of the Year op tijdens de Pacific National Exhibition in Vancouver.
 
'Wow, deze man kan zingen,' schreef de pers in Australië. 'Krachtig, kreunend of zoetgevooisd, hij kan het allemaal. Alles is bovendien perfect getimed en de aankleding is geweldig - een fantastisch optreden.' En: 'Nearly Neil Bobby Bruce is niet de eerste de beste. Hij weet niet alleen de grote Neil Diamond perfect na te volgen, hij mengt er een aangename dosis eigen lef en stijl bij, in een combinatie die zo handig en ontwapenend is, dat de zaal zo ongeveer werd afgebroken.'

The greatest hits of Neil Diamond: za 29 oktober, 20.15 uur
www.nearlyneil.com
www.peterboonemusicproductions.nl