Deel dit artikel ‹ Terug

Suzan Seegers treedt op in Weijertheater

Geplaatst op: maandag 17 oktober 2011


Een musicalvedette zingt in haar eigen taal
Suzan Seegers
Suus

Nadat de Limburgse Suzan Seegers als finaliste van 'Op zoek naar Evita' nationale bekendheid kreeg, werd al snel duidelijk dat ons land een groot en veelzijdig talent rijker is. Ze schitterde in 'Les Misérables' en won vorig jaar een meer dan verdiende Johnny Kraaijkamp Musical Award voor haar rol als 'kleine Eefje' in Urinetown.

Nu neemt Suzan - door iedereen in haar omgeving steevast als 'Suus' aangesproken - de tijd om haar eigen gevoelens, verlangens en gedachten met u te delen. In deze intieme en persoonlijke tour de chant zingt ze prachtige teksten van zichzelf en anderen. Ze zingt deze vooral in het Limburgs. Want dat is de taal waarmee zij is opgegroeid, waarin zij zich het best kan uiten en die ze toegankelijk zal maken voor iedereen.

'Suus' is het solodebuut van een groot theatertalent dat u met haar ontwapenende charme zal meevoeren in de prachtige lyriek van het Limburgse dialect. Want het succes van dialect verovert Nederland en na Rowwen Hèze, Gerard van Maasakkers, Gé Reinders en vele anderen is er nu ook een zangeres die deze mannen naar de kroon steekt.

Weijertheater Boxmeer
Vr 28 oktober, 20.30 uur
www.suzanseegers.nl