Deel dit artikel ‹ Terug

Vincent & Theo Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 17 oktober 2011


De veelbewogen levens van de broers Van Gogh
Vincent & Theo
Niet goed? Geld terug!

Afgelopen seizoenen stond een aantal zeer succesvolle voorstellingen van regisseur/toneelschrijver Ger Thijs in het theater. Bijvoorbeeld het koloniale epos 'Heren van de thee', de boekbewerking 'Karakter' en zijn eigen tekst 'De kus'. De stukken kregen mooie recensies, werden genomineerd voor de Toneel Publieksprijs en trokken veelal volle zalen.

De voorstelling
Op wo 26 oktober staat het nieuwste stuk van Ger Thijs in ons theater: 'Vincent & Theo'. Thijs bewerkte de briefwisseling tussen de broers Van Gogh tot een prachtig en aangrijpend verhaal over het leven van de grote kunstenaar. Wie ook maar enigszins het werk van Van Gogh kent, en weet hoeveel er nu voor wordt betaald, zal zeker gepakt worden door de strijd die hij heeft moeten leveren om zijn schilderijen te maken. Want tot zijn dood op 37-jarige leeftijd verkocht hij slechts één werk.

Iedereen kent Vincent van Gogh als een excellente kunstschilder. Maar hoe was hij als mens? Wat dreef hem en hoe zag zijn dagelijkse leven er uit? Ger Thijs geeft een spannende nieuwe inkijk in het leven van de grote kunstenaar. We zien zijn passie voor vrouwen, zijn zoektocht naar de ware roeping, zijn balanceren tussen genialiteit en waanzin, de successen en mislukkingen en zijn warme, maar verstikkende band met Theo. De broers houden elkaar hun leven lang in een wurggreep. Zelfzucht, chantage, verwijdering en verzoening en wederzijdse afhankelijkheid vinden een einde in de zelfmoord van Vincent in de velden van Auvers.
Spel: Hein van der Heijden, Hajo Bruins, Sjoerd Pleijsier, Annick Boer, George van Houts, Jules Croiset, Sandra Mattie e.a.

Uit de pers:
'Het is knap hoe Thijs uit de omvangrijke boekenreeks een heldere en boeiende verhaallijn heeft weten te componeren.' (De Telegraaf **** vier sterren)

'Acteur Hein van der Heijden als Vincent vertolkt met brille zijn rol. Van der Heijden toont prachtig de wankele balans tussen ratio en waanzin.' (NRC)

'De verhouding tussen de broers, gespeeld door Hein van der Heijden (Vincent) en Hajo Bruins (Theo), komt goed uit de verf.' (GPD)

Bezoek 'Vincent & Theo' en maak kans op gratis Van Gogh-voucher
Onder de bezoekers van 'Vincent en Theo' op 26 oktober worden zes vouchers voor Van Gogh Brabant verloot. Elke voucher (waarde: € 44,-)  biedt gratis toegang voor twee personen tot alle vijf Van Gogh Brabant-locaties. Zo beleeft u niet alleen Vincents leven van dichtbij op toneel, maar bezoekt u ook zijn geboortegrond, ontdekt u waar hij leefde en schilderde en stapt u in zijn voetsporen. Dé manier om het complete verhaal van Van Gogh te leren kennen.

Schouwburg Cuijk
Vr 26 oktober, 20.15 uur
www.toptheater.nl
www.hummelinckstuurman.nl

Niet goed? Geld terug!
Als u na het zien van de voorstelling concludeert dat het tegenviel, dan geven wij u het aankoopbedrag van uw kaartje(s) terug. Zonder vragen en zonder voorbehoud.