Deel dit artikel ‹ Terug

Sensation Cheerleaders 6-voudig Nederlands Kampioen

Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2011


Op zondag 09-10-’11 namen alle afdelingen van de Sensation Cheerleaders deel aan de finale van het NK Cheerleading te Apeldoorn, nadat zij zich daarvoor hadden geplaatst in de voorrondes. Na een jaren van hard werken en vechten, ontvingen de Boxmeerse cheerleaders en atleten de waardering die ze verdienen; een 1e plaats, goud en de titel Nederlands Kampioen voor alle zes de afdelingen van de vereniging! De overwinning vormde een mooie kroon op het 10-jarig jubileum, dat de Sensation Cheerleaders onlangs vierden.
Het 10-jarig jubileumfeest van de Sensation Cheerleaders is vorige week onder grote belangstelling van familie, relaties en geïnteresseerden gevierd. Het programma bestond uit een knallende showcase verzorgd door alle cheerleaders, een gezellige receptie en succesvolle loterij. Tevens was er een museumhoek ingericht, met een overzicht van alle materialen, prijzen, krantenknipsels, etc van 10 jaar Sensation Cheerleaders. De organisatie kijkt terug op een prachtige dag; het dak ging eraf!
Deze week waren de cheerleaders klaar voor de finales van het NK Cheerleading & Cheerdance. Vroeg in de ochtend vertrokken ze, temidden van een groep supporters, met een grote touringcar vanaf het Weijerplein. Met slechts één doel: een topprestatie neerzetten.
Na een openingsceremonie waren als eerste de Sensation Cheerleaders Pioneers aan de beurt. De dames en heren van dit team kwamen uit in de categorie Senior Co-ed Cheerleading. De routine verliep goed en het publiek was diep onder de indruk.
Vervolgens was het de beurt aan Sensation Cheerleaders Deluxe, de kleinste leden van de afdeling, die in de categorie Peewee Cheerdance de vereniging zouden vertegenwoordigen. De muziek startte te vroeg, maar dat mocht de pret niet drukken want de professionele meiden sprongen er (letterlijk en figuurlijk) prima op in. Ze cheerden de sterren van de hemel. De routine zag er strak en synchroon uit. Wederom groot applaus voor de Boxmeerse cheerleaders.
Als derde in het rijtje mochten de Sensation Cheerleaders Royals op, in de categorie Senior All-girl Cheerleading. Een schitterende uitvoering. Het publiek werd ge-entertained en genoot van een energiek staaltje dans, spectaculaire stunts en de turn-kunsten van de spetterende dames.
Daarna was het de beurt aan Partnerstuntformatie Mayke en Rob. Zij participeerden in juli al op het EK Cheerleading te Praag en deden daar de ervaring op, die ze bij het NK weer goed van pas kwam. De partnerstunt routine sloeg aan bij jury en publiek, adembenemend om te zien en perfect uitgevoerd.
Groupstuntformatie de Sensation Cheerleaders Warriors stonden vervolgens op het podium. De vijf leden lieten een foutloze Groupstunt zien, waarbij van de ene stunt werd gevlogen naar de andere stunt. Het publiek werd getrakteerd op een achtbaan van fantastische stunts, opnieuw een volmaakte performance.
Als laatste op de spannende dag, was het de beurt aan de Sensation Cheerleaders Supremes, die uitkwamen in de categorie Junior Cheerleading. De dames hebben laten zien wat ze in huis hebben; danskwaliteiten, stunts, lenigheid en uitstraling. Het optreden vormde een groot succes.

De supporters van de Sensation Cheerleaders waren enorm trots tijdens de prijsuitreiking. De Peewees, Juniors, Partnerstunt, Groupstunt, Senior All-girl en Senior Co-ed afdelingen wonnen alle zes de eerste prijs en zijn daarmee zesvoudig Nederlands Kampioen 2011! Bij de Seniors vloeiden de tranen van geluk rijkelijk; zij plaatsen zich met deze overwinning namelijk voor het Wereldkampioenschap Cheerleading 2012 in Orlando, Florida, USA. Een droom waar de leden lang naar uitgekeken hebben, en voor gevecht hebben. Om deze droom te realiseren zijn de cheerleaders op zoek naar sponsors, zodat zij Nederland en Boxmeer kunnen vertegenwoordigen bij de Worlds. Zij hopen dat er enthousiaste lezers zijn die hierin iets willen/kunnen betekenen!
Voor meer informatie; www.sensationcheerleaders.nl, of info@sensationcheerleaders.nl.
Contactpersoon Anne-Marie Olçay-Jansen