Deel dit artikel ‹ Terug

Dansshow Spirit of Russia op donderdag 20 oktober 2011

Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2011


The Russian National Dance Theatre

The Russian National Dance Theatre uit Moskou brengt een spectaculaire dansvoorstelling met herkenbare Russische muziek, vele prachtige kostuums en 40 dansers. Een moderne voorstelling waarbij alle facetten van de Russische dans, door de eeuwen heen, te zien zijn.

De geschiedenis begint in 1152 in de stad Kostroma, tot de 17e eeuw de residentie van de Romanov-dynastie. Uiteindelijk eindigt de reis in het Rusland van vandaag de dag: modern en met steeds meer westerse invloeden.
Al enkele jaren draait de show in de zomermaanden met groot succes in Moskou en is favoriet bij zowel de Russen als de vele toeristen die stad bezoeken. De voorstellingen zijn avond aan avond uitverkocht.

Het gezelschap heeft inmiddels al een grote internationale reputatie en was in 2010 voor het eerst in de Nederlandse en Belgische theaters te zien. Wegens groot succes komt The Russian National Dance Theatre nu weer terug.

Het gezelschap staat onder artistieke leiding van Yuri Tsarenko, de productie is in handen van Elena Tsarenko en Maria Veshkina.

Spirit of Russia in Schouwburg Cuijk: do 20 oktober, 20.15 uur

Info en filmpje:
www.nationalrussianshow.ru
www.impactentertainment.nl
www.schouwburgcuijk.nl