Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing: Die eindeloze jaren 60 op donderdag 27 oktober

Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2011


Maarten Steenmeijer verzorgt op donderdag 27 oktober in de bibliotheek Boxmeer een lezing met lichtbeelden en geluid over popmuziek in de literatuur onder titel: Die eindeloze jaren 60.

Popmuziek was Maarten Steenmeijers eerste passie, lezen de tweede en pas veel later ontdekte hij de literatuurwetenschap is. Momenteel is hij als hoogleraar in de Spaanse Letterkunde en Cultuur verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen, actief als vertaler en auteur van boeken als Een continent in het klein. Cultuurwijzer voor het moderne Spanje en Moderne Spaans en Spaans –Amerikaanse literatuur.

Zijn grootste hartstocht – passie voor popmuziek - heeft hij gelukkig nooit los kunnen laten. Deze verslaving is zelfs zijn werk binnendrongen getuige zijn boeken Acht dagen in de week (sic), Brieven aan pophelden en Golden Earring: Rock die niet roest.

In een prettige ambiance maakt Maarten zijn toehoorders deelgenoot van zijn eerste passie popmuziek. De lezing start om 20.00 uur in de bibliotheek Boxmeer aan de Raetsingel 1. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.