Deel dit artikel ‹ Terug

Ontdek je eigen wijsheid

Geplaatst op: woensdag 5 oktober 2011


Bij de Bron wordt dinsdag 18 oktober een lezing gegeven door Marjan ’t Lam uit Haps. Wil jij ervaren wat je zelf allemaal weet? Wil jij voelen en zien wat je lichaam je kan vertellen met behulp van spiertesten? Kom dan naar de lezing: Ontdek je eigen wijsheid.

Marjan legt voor de pauze uit wat Neuro Emotionele Integratie (NEI) is. In het kort komt het neer op het volgende: “Iedereen heeft dagelijks te maken met gebeurtenissen en de daaraan gekoppelde emoties. Deze gebeurtenissen komen binnen in de rechterhersenhelft en stromen dan door naar de linkerhersenhelft waar ze worden verwerkt. Blijft er in de rechterhersenhelft een emotie hangen dan ontstaat er een blokkade, de energie kan niet meer stromen. Hierdoor kan er een ziekte ontstaan of kan je in een patroon vast blijven zitten. Met NEI lossen we deze blokkade op (doordat de emotie wordt herbeleefd en begrepen. Hierdoor gaat de energie weer vrij stromen, de klacht verdwijnt en je bent in staat je patroon te doorbreken. Er is weer balans in het denken en voelen.”
Na de pauze kan men in tweetallen en onder begeleiding, ervaren hoe het werkt. “Door middel van de spiertest en vragen kan men op zoek gaan zijn eigen waarheid. In een sessie, thuis in mijn praktijk, ga ik samen met een cliënt op zoek naar geblokkeerde energie in het lichaam en de daaraan gerelateerde emoties of gedragspatronen. De blokkade wordt door middel van acupressuur, visualisatie en ademhalingsoefeningen geïntegreerd waardoor de energie weer kan stromen.
Aanvang: 20.00 uur, in de Herberg, Markt 1a Cuijk, toegang: 10 euro. Aanmelden is noodzakelijk: rinus@debroncuijk.nl of per telefoon 0485-211 228.