Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Elvy Peters in Wellnessboot Mill

Geplaatst op: woensdag 5 oktober 2011


Regelmatig zijn er exposities van kunstwerken te vinden in en rond de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg in Mill. Hiermee wil men kunstenaars een podium bieden om hun werk aan het publiek te laten zien. Tot 7 december aanstaande vindt u in de Wellnessboot schilderijen van Elvy Peters uit Boxmeer. De expositie is niet vrij toegankelijk maar is bedoelt voor de bezoekers van sauna- en beautyresort de Wellnessboot in Mill.

Elvy Peters is vijf jaar geleden begonnen met schilderen. “Eigenlijk wist ik niet eens dat ik kon tekenen,” vertelt de 51 jarige Elvy Peters. “In het dagelijkse leven ben ik trainer en werkcoach bij het UWV. Een drukke baan die me veel energie kost. Daarom zocht ik een hobby waarbij ik me heerlijk kon ontspannen en creatief bezig kon zijn.”

Schilderen leek haar wel wat en ze melde zich aan voor een schildercursus. “De eerste avond thuis experimenteren was een openbaring voor mij als emotie-eter; de gehele avond was ik niet bezig geweest met lekkere versnaperingen maar met kleuren; hoe creëer ik met de primaire kleuren, bijvoorbeeld rose, oranje en paars. Tijdens de cursus bleek al snel dat ik een goed zicht heb op kleuren en veel fantasie heb.”

Ondertussen heeft ze in haar schilderijen een voorkeur ontwikkeld voor dikke dames. En dit past volgens haar familie en vrienden helemaal bij Elvy: “Ik houd van kleur, humor, vrolijkheid en het Bourgondische leven. Af en toe een abstract schilderij is ook heerlijk om te doen maar mijn hart gaat uit naar de vrolijke kleuren van de vrolijke dames in combinatie met lekker eten, gezelligheid en vooral genieten.”

De schilderijen van Elvy Peters zijn te zien in het restaurant en de relaxruimte van de Wellnessboot in Mill en is niet vrij toegankelijk. Surf voor openingstijden, arrangementen en kosten naar www.wellnessboot.nl.