Deel dit artikel ‹ Terug

Opera Aida in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 4 oktober 2011


Opera

Aida

Liefde, verraad, intriges en macht aan het Egyptische hof.
In een grootse, traditionele enscenering wordt het dramatische verhaal van de slavin Aïda verteld. De uitvoering kent een rijke kostumering en wordt gezongen door de beste solisten van Rusland.
 

De triomftocht van een opera.
Verdi heeft  de meest populaire opera ooit geschreven: Aïda.
Aïda heeft alles in zich: een overweldigende en grootse triomfmars met dans en groot koor en prachtige intieme en hartverscheurende aria’s en duetten. Het liefdeslied gezongen door de tenor Radames voor de slavin Aïda, het gebed van de priesters tijdens de ceremonie voor de bevelhebber of het slotduet waar de geliefden elkaar treffen in het graf zijn de parels van deze opera.

Lees meer > Liefde, verraad, intriges en macht aan het Egyptische hof.
In een grootse, traditionele enscenering door de Staatsopera van Tatarstan met een rijke kostumering en gezongen door de beste solisten van Rusland, wordt het dramatische verhaal van de slavin Aïda verteld.

Tatarstan’s Aida kent een rijke kostumering, schitterende decors van de Nijl, de grote Egyptische paleizen en koninklijke vertrekken. Desalnietemin zal iedere bezoeker ook op louter muzikale gronden onder de indruk raken. Verdi is het gelukt een wereld in noten te creëren die voor velen synoniem is geworden voor ‘Egypte’.

De grote thema’s van Aïda zijn liefde en verraad en intriges en macht aan het Egyptische hof. Maar Aïda gaat vooral over menselijke relaties. Een muzikale beleving van formaat!

De voorstelling wordt in het Italiaans gezongen en is voorzien van Nederlandse boventiteling.


Aïda in Schouwburg Cuijk: do 13 oktober, 20.15 uur
www.impactentertinment.nl