Deel dit artikel ‹ Terug

Amsterdams Kleinkunst Festival in Weijertheater Boxmeer: vr 14 oktober, 20.30 uur

Geplaatst op: dinsdag 4 oktober 2011


Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalisten Concours Wim Sonneveldprijs 2011

Nederland barst van het kleinkunsttalent.
Met het Concours om de Wim Sonneveldprijs stimuleert het Amsterdams Kleinkunst Festival dit nieuwe talent.
Na de knallende finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam staan de finalisten te trappelen om u - na een try-out tournee onder professionele begeleiding - een avond lang te vermaken!

De finalisten van het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2011 zijn Poolvogel, Hermitage en Louise Korthals, de uiteindelijke winnares.

Amsterdams Kleinkunst Festival in Weijertheater Boxmeer: vr 14 oktober, 20.30 uur
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

=======
In april 2011 wonnen Louise Korthals en haar pianist Floris Verbeij overtuigend de 24e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De talentvolle jongedame zal samen met de andere twee finalisten, de Belgische formatie Hermitage (winnaar publieksprijs) en de groep Poolvogel (tweede prijs) in seizoen 2011-2012 op tournee gaan langs de Nederlandse theaters. 

Louise Korthals (pianist: Floris Verbeij / Tom Jönsthövel)
Speelt een voorstelling over haar en de wereld, een wereld waarin alles ogenschijnlijk gelijktijdig plaatsvindt en ervaren moet worden. Niks nieuws zou je zeggen, maar dat valt tegen. Ze gaat (na lang beraad) ook niet dramatisch doen en zeggen dat het er allemaal niet toe doet, nee, misschien doet het er wel toe. Ze gaat in ieder geval iets doen, dat is al een applaus waard dacht ze zo.

Doet denken aan een jonge Adelheid Roosen (…) switcht razendsnel van slimme onzin naar de diepte. (De Volkskrant)

=======

Poolvogel
Poolvogel is de cabaretgroep van Marius van Duijn, Joppe van Driel, Matthijs de Wit en Thijs Jung. De heren wonen in Amsterdam, maar dromen van een forenzenbestaan in Almere. Overweldigd door het excentrieke leven in een kolkende metropool, vluchten zij hun eigen wereld in. Een wereld die verdomme nog overzicht heeft. Zoveel overzicht, dat men alleen nog met zijn allen tegen de massa ingaat. Met snelle schakelingen van absurde sketches en liedjes trekt Poolvogel u mee in hun ode aan de sociale druk. En er zijn dingen, zoals een neus.
De heren doen daarbij hun uiterste best om niet geforceerd over te komen. Telkens als u verwacht op het verkeerde been gezet te worden, slaat de groep tóch de voorspelbare weg in.

Naast de explosieve loltrapperij en absurde stukken, krabt Poolvogel ook onder de oppervlakte (De Volkskrant)

=======

Hermitage (Divan, Carlo Vandenhende & Filip Verheecken)
Met veel liefde voor beeld, arrangement en melodie neemt de Gentse groep Hermitage de luisteraar mee op een tocht langs blonde muzes, net-niet-liefdesliedjes, weemoed en vroegtijdige nostalgie. De heren van Hermitage treden aan met cello, gitaar, piano, percussie, vibrafoon en driestemmige zang. Ze rijgen hun liedrepertoire aaneen met nu eens ernstige, dan weer grappige verhalen en anekdotes, gekruid met een warme publieksinteractie.

Poëtische teksten, begeleid op een arsenaal aan instrumenten.(...) Melodieuze Nederlandstalige nummers, muziek die vleugelskrijgt door frontman Divan. (Het Parool)