Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing van Keramistenechtpaar König over hun Werk en Wonen in Bolivia

Geplaatst op: maandag 19 september 2011


Op woensdag 28 september a.s. verzorgen keramisten Thomas en Katrin König in Museum Het Petershuis een boeiende lezing over hun werk en wonen in het Zuid-Amerikaanse Bolivia. Het keramistenechtpaar uit Duitsland verbleef daar 3 jaar in tweede helft van de jaren negentig. Ze zetten daar gedurende die periode een 3-jarige beroepsopleiding Keramiek op. In het Petershuis vertellen zij over hun drijfveren, belevenissen, werk en resultaten. De lezing zal worden opgeluisterd met aansprekend beeldmateriaal en vindt plaats in het kader van de momenteel in het museum getoonde keramiektentoonstelling ‘Keramisto Extended III’.

Pottenbakkersechtpaar Thomas en Katrin König woont en werkt in Hommersum, een Duits dorpje tegen de grens van Nederland. Ze zijn vaak met hun werk te bewonderen op de bekendere keramiekmarkten in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Onder andere in Milsbeek, Swalmen en Gouda. Het werk van Thomas en Katrin - gedraaid porselein, keramische panelen en serviezen - is meestal speels gedecoreerd. Het werk van het echtpaar viel reeds vaak in de prijzen. Thomas en Katrin hebben in Bolivia een basisopleiding voor keramisten opgezet om de bewoners een impuls te geven zelf weer gebruiksvoorwerpen te gaan maken. Tijdens hun driejarige verblijf in Bolivia heeft het echtpaar van de lokale keramisten technieken geleerd die tot dan toe voor westerse keramische kunstenaar onbekend waren. Daarmee was de kruisbestuiving voltooid.

De lezing over de ervaringen en het werk van Thomas en Katrin König in Bolivia vindt plaats op 28 september a.s. vanaf 20.00 uur in Museum Het Petershuis in Gennep. De deuren van het museum zijn vanaf 19.30 uur geopend. De entreeprijs bedraagt € 3,50 per persoon. Voor de Vrienden van het museum is de toegang gratis. Een mogelijkheid tot bezichtiging van de expositie ‘Keramisto Extended III’ is bij de entreeprijs inbegrepen. Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Zie voor de laatste berichten: www.museumhetpetershuis.nl.

De tentoonstelling ‘Keramisto Exteded III’ is tot 2 oktober a.s. in het museum te bezichtigen. Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Nadere informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.
advertentie