Deel dit artikel ‹ Terug

Bijzonder Brabantse wandelmaand

Geplaatst op: maandag 10 september 2007


Wandelen en cultuur worden in oktober op een bijzondere wijze gecombineerd tijdens de Bijzonder Brabantse Wandelmaand, waarbij diverse wandelactiviteiten worden georganiseerd. Van een unieke cultuurdropping in ’s-Hertogenbosch tot een theaterwandeltocht in de Loonse en Drunense Duinen en speciale kortingsacties op het assortiment wandelroutes bij VVV’s: er is voor ieder wat wils. Op www.routebureaubrabant.nl staat het totaaloverzicht van alle activiteiten tijdens de wandelmaand.

Wandelend genieten
Het gehele jaar door kan men in Brabant naar hartelust wandelen. Zeker in de maand oktober, als de herfst haar sporen heeft achtergelaten, is dit dé ideale plek voor een mooie najaarswandeling, een paar dagen er tussenuit of een actieve herfstvakantie. Al wandelend geniet men niet alleen van de prachtige natuur, maar kan men ook kennismaken met de diverse erfgoedschatten die Brabant rijk is. Want de maand oktober is door de provincie Noord-Brabant ook uitgeroepen tot ‘Schatten van Brabant-maand’, waarbij in Brabant diverse culturele activiteiten worden georganiseerd. Al wandelend kan men kennismaken met deze initiatieven.

Bijzonder Brabant Pas
Speciaal voor wandelaars die wat langer willen genieten van een verblijf in Brabant hebben enkele verblijfsaccommodaties een wandelarrangement ontwikkeld met overnachting. Bijzonder Brabant Pashouders genieten hier bovendien van een extra voordeel.

Wandelen op basis van knooppunten
Brabant is als wandelprovincie nu nog aantrekkelijker door de komst van de wandelroutenetwerken. Deze zijn, in navolging van het succesvolle fietsknooppuntensysteem, inmiddels geopend in de regio’s West-Brabant, Zuidoost-Brabant en Noordoost-Brabant. Ook hierbij stippelt men zelf een wandeling uit op basis van knooppuntennummers die op duidelijk kaartmateriaal verkrijgbaar zijn. Naar verwachting volgen de overige regio’s in Brabant snel, waardoor de gehele provincie in de nabije toekomst bewandeld kan worden met behulp van dit systeem.
advertentie