Deel dit artikel ‹ Terug

Opening Bluesseizoen met Blues on Bootz bij Cafe Royal Mill

Geplaatst op: donderdag 15 september 2011


Zaterdag 24 september 21.30 uur

Deze maand start bij café zalen Royal aan de Kerkstraat in Mill weer het bluesseizoen. Tot en met april vindt u er daarom iedere laatste zaterdag van de maand een live bluesband. Diverse bands zijn al geboekt en het belooft weer een seizoen te worden waar de echte blues- en muziekliefhebber volledig aan zijn trekken komt. Dat begint al op zaterdagavond 24 september om 21.30 uur met Blues on Bootz. Ook dit seizoen zijn de bluesavonden uiteraard gratis toegankelijk.

Enkele muzikanten toerden de laatste jaren al diverse keren met de Amerikaanse bluesgitarist Michael Dotson door Europa. Ook ondersteunde enkele van hen Michael (Ex- Magic Slim and the Teardrops) tijdens de opnames van zijn solo album genaamd ”A fork in the road”. Tijdens deze bijzondere internationale optredens groeide de band uit tot een hecht gezelschap, dat enorm veel plezier kreeg in het spelen van de zogenoemde Chicago Blues. Een smeltkroes van bluesstijlen die de vrije loop wordt gelaten vanaf de vroege 20e eeuw tot nu. De heren wilden het daarom niet laten bij deze optredens als begeleidingsband. Daarom werd hun gezelschap aangevuld met een ervaren toetsenist en een niet minder ervaren zanger en Blues On Bootz was geboren.

Blues On Bootz is een fantastisch vijftal dat aan een nieuw hoofdstuk in de Chicago Blues begint.Na een muzikale carrière in de Blues, Pop, en Rock houden de mannen van Blues On Bootz er een heuse internationale bluescarrière op na. Het zijn ervaren jongelingen die open staan voor nieuwe ideeën en interpretaties en samen op zoek gaan naar de juiste sound en de mooiste bluessongs, om deze met liefde, respect en vooral passie ten gehore te brengen.Heerlijke swing en stampende boogies tot good old “house rocking” is waar de heren van Blues On Bootz de gasten van café Royal op zaterdagavond 24 september op zullen trakteren.

Kijk voor meer informatie over de diverse bluesbands en overige activiteiten in café Royal ook op www.caferoyalmill.nl.