Deel dit artikel ‹ Terug

Geldbedrag voor gestolen zilver

Geplaatst op: woensdag 14 september 2011


In het weekend van 3 september jl. werd historisch zilver ontvreemd uit het Kasteelmuseum van de Congregatie van de Zusters van Julie Postel in Boxmeer. Het gaat om religieus en gemeentelijk zilver van onder andere de Boxmeerse zilversmeden Christiaan Rijke en Rabanus Raab.

Ook werden vier tentoongestelde ambtsketens gestolen. De ambtsketens zijn van de voormalige gemeenten Oeffelt, Vierlingsbeek en Boxmeer. De collectie zilveren voorwerpen van Boxmeerse zilversmeden uit de 18e en 19e eeuw werd sinds 2002 in het Kasteelmuseum tentoongesteld. De ambtsketens werden afgelopen jaar tijdens de opening van de gemeentelijke museale voorziening aan de collectie toegevoegd. De museale voorziening is gehuisvest in het Kasteelmuseum.

De zilveren voorwerpen vertegenwoordigen een grote historische waarde en maken deel uit van het erfgoed van de inwoners van de gemeente Boxmeer. De stukken zijn onvervangbaar.

Dit is dan ook de reden dat namens de gemeente Boxmeer een bedrag van 10.000 euro wordt uitgeloofd voor de terugbezorging van het zilver.
 
Dit bedrag is tot stand gekomen door het initiatief van een betrokken bezorgde inwoner van de gemeente Boxmeer die een bedrag van 5.000 euro uitlooft. De gemeente Boxmeer verdubbelt dit bedrag tot 10.000 euro.

Tips over de diefstal kunnen worden gemeld bij het college van de gemeente Boxmeer, via 0485-585911 of via e-mail (gemeente@boxmeer.nl).

Degenen die ervoor zorgt dat het gestolen zilver terug wordt bezorgd, worden daarvoor beloond.