Deel dit artikel ‹ Terug

Yoga met markt voor goed doel

Geplaatst op: woensdag 14 september 2011


Cuijk
In het weekend van 24 en 25 september vieren duizenden yogadocenten in de wereld de Global Mala, waarbij ze gratis lesgeven voor een goed doel. Op het Louis Jansenplein in Cuijk organiseert Centrum voor bewustwording de Bron op 24 september de yogadag met BronMarkt.

Tienduizenden mensen doen in dat weekend tegelijkertijd aan yoga. Een mala is een heilige kralenketting die wordt gebruikt bij het mediteren. Elke lokatie die meedoet is één kraal. Samen wordt zo een wereld wijde symbolische cirkel om de aarde gevormd met als doel om bewustwording, betrokkenheid en vrede te genereren.
Onder begeleiding van 3 yogadocenten wordt van 11.00 tot 15.00 uur, 3 keer een les verzorgt die bestaat uit het doen van de Egyptische zonnegroet.
Het goede doel waar geld voor verzameld wordt is: Stichting Weeshuis Sri Lanka van Marja van Leeuwen. Tussen de yogalessen door vind een grote loterij plaats, waarbij hele leuke prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door de ondernemers van Cuijk. Daarnaast treedt Yvonne van Oostrum op. Marja van Leeuwen is aanwezig om aan de hand van een powerpointpresentatie te vertellen over haar initiatief. Iedereen die mee wil komen doen met de yoga is welkom. Er zullen diverse stands zijn op het vlak van bewustwording. En ook voor kinderen valt er iets te beleven”, vertelt Yvonne Kalkman.
De opening is om 11.00 uur door wethouder Vervoort. Omstreeks 11.15 uur start de eerste yogales. Neem een matje of handdoek mee. Bij slecht weer wordt alles verplaatst naar sporthal de Kwel. Kijk hiervoor op de website.

Deelname
Het complete programma voor de Global Mala van Cuijk is te vinden op de website van de Bron: www.debroncuijk.nl Wie meer info wil over het weeshuis kan kijken op: www.weeshuissrilanka.nl. Deelname aan de dag is gratis. Iedereen die wil mag een donatie doen.