Deel dit artikel ‹ Terug

Cursussen voor mensen met stressklachten

Geplaatst op: woensdag 14 september 2011


In Boxmeer, Gennep en Grave geeft de afdeling Preventie van GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg cursussen voor verschillende doelgroepen.

Boxmeer start in het najaar de training ‘Mindful parenting: aandachtig ouderschap’. De training richt zich op ouders die stress ervaren in of bij de opvoeding. Bijvoorbeeld omdat er veel meningsverschillen of ruzies voorkomen, of omdat een kind of ouder lijdt aan psychische of psychiatrische klachten.

Stress, somberheid of angst komen veel voor: 12 van de 100 huisartsbezoeken hebben te maken met stress en maar liefst 17 van de 100 volwassenen hebben somberheidklachten! Aan deze klachten is vaak wat te doen. En: hoe eerder, hoe beter. De trainingen ‘Mindfulness’ en ‘Voluit leven’ kunnen daarbij helpen. De training is bedoeld voor mensen met klachten van stress, somberheid, piekeren, angst, moeheid of pijn.

Bij voldoende aanmelding starten op zeer korte termijn in Boxmeer of Gennep de volgende trainingen:

‘Mindfulness: aandachttraining’ en ‘Voluit leven: mindfulnesstraining in levenskunst’ (NIEUW!) bij stress, somberheid, piekeren, paniek of pijn
‘Omgaan met stress’ bij stress door werk- en/of thuissituatie
‘In de put, uit de put’ bij somberheidklachten
‘Angst de baas’ bij angstklachten.

Cursussen ‘Omgaan met’

Lijdt iemand in uw omgeving aan ernstige psychische problemen? Zorg dan ook goed voor uzelf! Maar liefst een op de vier volwassenen kampt met forse psychische problemen, zoals depressie, manische depressie, schizofrenie, borderline of dementie. Psychische problemen raken dan ook veel mensen in hun omgeving, zoals partners, kinderen, ouders, broers en zussen. Zij ervaren vaak een grote belasting en lopen extra risico zelf klachten te krijgen van overbelasting, stress, somberheid of eenzaamheid. De afdeling Preventie van GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg start trainingen speciaal bedoeld voor naastbetrokkenen.

Het accent ligt in de trainingen op kennis over de betreffende ziekte (oorzaken, gevolgen, kenmerken, behandeling) en hoe je daar als naaste mee om kunt gaan zodat je ook zelf gezond blijft. Thema’s als communiceren, grenzen stellen, hulp vragen en goed voor jezelf (blijven) zorgen komen uitgebreid aan bod. Daarnaast is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Bij voldoende aanmeldingen starten de volgende trainingen in Boxmeer of Gennep

‘Omgaan met dementie’
‘Omgaan met borderline’
‘Omgaan met depressie’
‘Omgaan met manisch depressieve stoornis’.

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie, GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg (onderdeel van GGZ Oost Brabant), telefoon (0485) 847 250 of mailen naar preventie@ggzlvc.nl.

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we wat uw klachten zijn, wat u wilt leren en welke training daarop aansluit. Na dit gesprek wordt besloten of u kunt en gaat starten.