Deel dit artikel ‹ Terug

Paradijs voor vogels

Geplaatst op: maandag 12 september 2011


Oeffelt - op zondag 9 oktober organiseert IVN De Maasvallei in samenwerking met restaurant-hotel ’t Veerhuis en Staatsbosbeheer een excursie door het Maasheggengebied.

De Maasheggen zijn in deze tijd van het jaar een walhalla. De struiken hangen vol met kleurige vruchten en bessen die onder andere de vele trekvogels die het gebied passeren, lokken. Ze vullen hun magen voor voldoende energie voor de grote trek naar het zuiden. Ook andere herfstverschijnselen zoals de bladverkleuring komen aan bod tijdens deze excursie.

Verzamelen bij ’t Veerhuis, Veerweg 2 in Oeffelt om 9.30 uur waar de deelnemers samen een kop koffie drinken. Om 10.00 uur start de wandeling die tot ongeveer 12.30 uur zal duren. De excursie wordt afgesloten met een kop soep. U hoeft zich niet aan te melden, voor informatie belt u restaurant `t Veerhuis, tel. 0485-361313. Kosten: € 5,- inclusief koffie en soep, te voldoen voor aanvang van de excursie. Draag waterdichte schoenen of laarzen, het kan namelijk erg nat zijn in het gebied. En u moet goed ter been zijn, want de route voert door de weilanden.