Deel dit artikel ‹ Terug

Storm, regen en wind trotseerden bijna 500 deelnemers aan de Cuijkse Avondvierdaagse

Geplaatst op: woensdag 7 september 2011


Zelfs de voetbalinterland van het Nederlands elftal weerhield om precies te zijn 482 wandelaars en wandelaartjes er dinsdagavond niet van om bij de Cuijkse Avondvierdaagse van start te gaan.

Twee jaar was deze 4-daagse wandelmars niet georganiseerd, maar op initiatief van VVD-wethouder Michiel van Veen is deze traditionele wandeltocht 's weeks voor de Cuijkse Kermis nieuw leven ingeblazen en van start gegaan op het met vele ballonnen versierde Stationsplein.

Was in het verleden het merendeel van de wandelaars gegroepeerd vanuit het basisonderwijs, dit jaar voerden individuele wandelaars (meer dan 75%) de boventoon. Ruim 400 van de wandelaars waagden zich aan de 5 km, de eerste dag langs de Maas en om de sportvelden heen via de Valuwe terug, terwijl de 10 km lopers nog Katwijk aandeden.

VVD-wethouder Michiel van Veen gaf klokslag 18:00u het knallende confettie-startschot voor de 75 10 km lopers, en een kwartier later telden vele scholieren luidkeels de laatste tellen af voor hun start op de 5 km. Op de maten van het Avondvierdaagdselied kregen zij de startknip van de controleurs. Vrolijke marsmuziek en meezingers van de aanwezige DJ begeleidde zowel de start als de finish van de bijna 500 lopers.

Het Rode Kuis / EHBO had slechts enkele wandelaars te behandelen in de daarvoor toegerichte Dansschool Verhoeven.
Daar hadden zich de laatste 2 dagen nog erg veel wandelaars laten inschrijven bij buroliste Astrid van Leek en haar assistenten.

Woensdag gaat het richting Heeswijk en Linden via het Lavendel evenementenplein, donderdag Vianen, en de slotdag is de dag van Sint Agatha, waar alle lopers zullen worden onthaald bij Pannenkoekenhuis de 7-Dwergen. Om vervolgens via de traditionele Cuijkse "Via Gladiola", de Haagse straat, deze 4-daagse wandeltocht te beeindigen.

De kermis kan beginnen!

Voor de statistieken: 215 deelnemers wandelen voor de 1ste maal, en 1 deelnemer voor de 20e keer!

www.avondvierdaagsecuijk.nl