Deel dit artikel ‹ Terug

Word dierverzorger voor een middag in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 5 september 2011


Een dagje naar de dierentuin is al heel erg leuk, maar het is nóg spannender om zelf mee te helpen met de dierverzorgers! Veel kinderen dromen ervan: achter de schermen kijken bij een dierentuin, helpen met het voer klaarmaken en natuurlijk de dieren zelf voeren! Zoo Parc Overloon laat deze droom uitkomen met de activiteit KidsPower: kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen voor één middag dierverzorger zijn. KidsPower wordt vanaf 14 september tot en met 5 oktober elke woensdag- en zaterdagmiddag aangeboden. Vanwege beperkte deelname is het noodzakelijk om te reserveren. De kosten voor KidsPower zijn € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree.

‘Spelen met je eten’ is dit jaar het thema van KidsPower. Dieren in de natuur zijn zelf op zoek naar hun eten, wat veel tijd in beslag neemt. In Zoo Parc Overloon krijgen de dieren het eten bijna op een schaaltje gepresenteerd, wat er voor zorgt dat ze veel tijd over hebben. Om te zorgen dat de dieren zich niet gaan vervelen krijgen ze ‘speelvoer’. Dit betekent dat het voer op een bijzondere manier aan de dieren wordt gegeven zodat ze er meer moeite voor moeten doen.

Met KidsPower ga je zelf actief bezig met het speelvoer. Tijdens het ‘Spelen met je eten spel’ kom je erachter welk soort speelvoer bij welke diersoort past. Ook maak je zelf speelvoer, zoals fruitslingers en pindakaasdennenappels. Natuurlijk mag je daarna de bijzondere traktaties aan de dieren geven en kijken hoe ze met hun eten spelen.

Naast het maken van het speelvoer moeten nog een aantal andere belangrijke dierverzorgerstaken worden vervuld. Je gaat verschillende menu´s voor de dieren maken met fruit, vlees en vis en natuurlijk zullen ook dierverblijven worden schoongemaakt. Na al deze inspanningen is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring!

Als afsluiting van dit grote avontuur staat in het Pandapaviljoen een heerlijk patatje klaar en wordt de dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 14 september tot en met 5 oktober. De middag start om 13:30 uur en eindigt rond 16:00 uur. De kosten bedragen € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken, oorkonde en souvenir, maar is exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

www.overloonzoo.nl