Deel dit artikel ‹ Terug

Genomineerden Ondernemersprijs 2011

Geplaatst op: donderdag 1 september 2011


Enthousiasme over een regionale podiumplaats
 
De ontknoping van de zestiende editie Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg wordt opnieuw een strijd rond drie bedrijven die in de afgelopen jaren de aandacht op een positieve manier op zich gevestigd wisten te krijgen. Maar die best nog wat méér aandacht willen. Bij de verkiezing, dit jaar op donderdag 3 november, gaat het tussen Wiljan Laarakkers van de Laarakkers Groep, Toon van de Laar en Sjaak van der Linden van Installatie Techniek Boxmeer en Johan van Kesteren van Van Kesteren Riooltechniek. Tijd om de genomineerden voor te stellen.

Sinds 1996 wordt met de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg goed onder­nemerschap jaarlijks in de schijnwerpers gezet. De drie genomineerden van dit jaar delen hun enthousiasme om deze regionale podiumplaats: “Een geweldige kans om jezelf te laten zien.”

Omarmen
Wiljan Laarakkers leidt de Laarakkers Groep in Sambeek. Samen met zijn broer Marcel is hij derde generatie in het familiebedrijf. Inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste aannemers in sloopwerken in Nederland, mede dankzij de sterke positie op de Duitse markt. Maar ondanks deze professionele opzet, is het bedrijf in de regio volgens Wiljan weinig bekend. Reden te meer om zijn nominatie te omarmen: “Een prachtig podium om de regio te laten zien wie we zijn en wat we doen.”

Erkenning
Johan van Kesteren zwaait als vierde generatie de scepter bij Van Kesteren in Cuijk. Het bedrijf is méér dan dienstverlener in riooltechniek. De diensten beslaan: industriële reiniging, grondwerk, bestrating, bodemsanering en sloopwerk. Samen met de vestiging in Groesbeek kan ook afvalverwerking worden verzorgd. De nominatie kwam voor Johan als een complete verrassing. “Ik ben aangenaam verrast en ook trots. Het onderstreept dat we in de regio gezien en gewaardeerd worden. Dat voelt als een stukje erkenning.”

Trots
Toon van de Laar en Sjaak van der Linden staan samen aan het roer van Installatie Techniek Boxmeer (ITB). Het bedrijf kent vier verschillende bedrijfstakken: kunststof, ventilatie/milieu, cv/sanitair en IndiEco, partner in duurzame energievoorziening. Het zwaartepunt ligt op de ontwikkeling van hoogwaardige en innovatieve producten op het gebied van ventilatie en warmteterugwinning. “Juist omdat we zoveel buiten Boxmeer actief zijn, zien we de nominatie als een mooie kans om ons voor te stellen aan de regio waar we zo trots op zijn.”

Schouwburg
De zestiende editie van de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg vindt zijn climax in de jaarlijkse verkiezing in de Cuijkse Schouwburg. Dit jaar is dat op donderdag 3 november. Kaarten zijn te reserveren via www.deondernemersprijs.nl. Daar vindt u ook meer informatie.

advertentie