Deel dit artikel ‹ Terug

28e Unicefloop voor het Kinderrecht op voeding op 25 september

Geplaatst op: vrijdag 26 augustus 2011


 Op zondag 25 september wordt de Unicefloop gehouden. Zoals altijd is het een feestelijke, afwisselende wandeltocht van ongeveer zes kilometer, dit keer in de bossen van Afferden. Er is muziek, iedereen krijgt onderweg drinken en een appel en kinderen maken kans op een leuke Unicefprijs als ze de opdrachten tijdens de route goed beantwoorden.
De start/finish van de Unicefloop is bij Camping “Hengeland”, Hengeland 10 in Afferden (L). Starten kan tussen 11.00 en 13.30 uur en een startkaart kost € 2,-. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen.

Voorafgaand aan de Unicefloop geven Unicefvrijwilligers op de 28 deelnemende scholen in het Land van Cuijk en de gemeente Bergen een les over het werk van UNICEF. In de week van 5 en 12 september horen bijna 1650 leerlingen over het werk van UNICEF en over het thema van de loop. Dit jaar is het thema ‘Honger. Je moet er niet aan denken. Je moet er wat aan doen.’ Een heel actueel thema vanwege de noodtoestand in de Hoorn van Afrika. UNICEF geeft echter in heel veel landen ook structurele hulp en UNICEF Nederland richt zich met de campagne vooral op Gualtemala.
In het weekend van 17-18 september zoeken alle leerlingen zoveel mogelijk sponsors onder familie, vrienden en bekenden.

Wereldwijd lijden ruim 200 miljoen kinderen honger. Veel kinderen overlijden hierdoor of hebben een achterstand in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, die ze nooit meer inhalen.
Goede voeding is enorm belangrijk voor kinderen, want kinderen die goed gevoed zijn hebben genoeg weerstand, kunnen zich goed ontwikkelen en hebben een veel kleinere kans om voor hun 5e levensjaar te overlijden. Kinderen die goed gevoed zijn hebben genoeg energie om te spelen èn om te leren. UNICEF werkt hard om dit voor zoveel mogelijk kinderen te bereiken. UNICEF doet dat onder andere door het geven van voorlichting over goede voeding, door regelmatige controles op groei en ontwikkeling van kinderen, door het opleiden van mensen, en, indien nodig, door te zorgen voor extra voeding, aanvullende vitamines en mineralen, schoon water.

Iedereen is welkom om op 25 september mee te wandelen om op deze manier een steentje bij te dragen aan UNICEF.