Deel dit artikel ‹ Terug

Excursie door het Maasheggengebied.

Geplaatst op: maandag 22 augustus 2011


Rijpende bessen

OEFFELT - op zondag 11 september organiseert IVN De Maasvallei in samenwerking met restaurant-hotel ’t Veerhuis en Staatsbosbeheer een excursie door het Maasheggengebied.

Inmiddels is de meteorologische herfst al weer ingezet. De planten en de dieren bereiden zich voor op de winter. Bessen en andere vruchten rijpen af, de bladeren verkleuren en vallen uiteindelijk af. Sommige dieren eten zo veel mogelijk om hun vetvoorraden aan te vullen en andere leggen een voorraad met bijvoorbeeld noten aan die ze gedurende de winter opeten. Tijdens de wandeling zullen we kijken of we de tekenen van de herfst waar kunnen nemen en tevens zullen we aandacht besteden aan het waarom van deze jaarlijks terugkerende ontwikkelingen. De gidsen van het IVN hopen u tijdens deze wandeling te begroeten

Verzamelen bij ’t Veerhuis in Oeffelt om 9.30 uur waar de deelnemers samen een kop koffie drinken. Om 10.00 uur start de wandeling die tot ongeveer 12.30 uur zal duren. De excursie wordt afgesloten met een kop soep. U hoeft zich niet aan te melden, voor informatie belt u restaurant `t Veerhuis, tel. 0485-361313. Kosten: € 5,- inclusief koffie en soep, te voldoen voor aanvang van de excursie. Draag waterdichte schoenen of laarzen, het kan namelijk erg nat zijn in het gebied. En u moet goed ter been zijn, want de route voert door de weilanden.