Deel dit artikel ‹ Terug

Muziekpark is weer Weijerpark

Geplaatst op: maandag 22 augustus 2011


Afgelopen weekend vond het tweedaagse festival Muziekpark plaats in het Weijerpark in Boxmeer. De weergoden waren ons dit jaar goed gezind. Zowel de organisatie als de ruim 2.800 bezoekers van Muziekpark kunnen terugkijken op een buitengewoon geslaagde editie.

Zaterdagavond stond, onder de naam Feestje aan de Gracht, geheel in het teken van de Dance muziek. Vanaf toen kon het eigenlijk al niet meer stuk. Q-N beet het spits af en deed dat alles behalve onverdienstelijk. Ook de primeur van een tweede podium bleek een daverend succes. Daar kreeg ondermeer het DJ duo V.E.R.S uit eigen regio de voetjes bij talloze bezoekers van de vloer. Echter, het figuurlijke dak van de parachute ging er pas helemaal af tijdens de laatste twee acts, Marc Romboy en Technasia. Zij hadden de eer om de zaterdagavond af te sluiten. De bezoekers, waarvan sommigen van heinde en verre kwamen, hadden het zichtbaar naar hun zin.

Op zondag gaven acht lokale bands een eenmalig eerbetoon aan hun legendarische helden. Ook hier bleek de mate van belangstelling ongekend. Hoewel de organisatie in het begin van de middag nog met de handen in het haar zat vanwege de slechte weersvoorspellingen, is het noodweer godzijdank uitgebleven. Het festival werd stijlvol afgesloten door bands die in de voetsporen traden van The Doors en Queens of the Stone Age. Maar ook vertolkingen van bands als Toto, Amy Winhouse en The Who vielen erg goed in de smaak bij het publiek. Verassing van de dag was zonder twijfel de openingsact van DeWolff. Wat een energie en wat een passie straalde er vanaf bij deze nog relatief jonge muzikanten. Aan regionaal talent geen gebrek, zo is dit weekend gebleken.

Muziekpark is ontstaan uit een samenwerking van Feestje aan de Gracht, Volt en Cultureel Centrum De Weijer. Deze drie organisaties die voornamelijk draaien op vrijwilligers hebben er voor velen een onvergetelijk weekend van gemaakt. Al was het alleen maar voor het oog. Iedereen die het afgelopen weekend in de buurt van het Weijerpark is geweest, heeft het enorme Muziekpark-logo wel bij de gracht zien staan. En ook de overige decoratie in de vorm van opblaasbare bloemen, een regenboog, een draak en een heus luchtkasteel kunnen niet onopgemerkt zijn gebleven. De rust is nu weer wedergekeerd. Muziekpark is voorlopig weer gewoon Weijerpark.