Deel dit artikel ‹ Terug

Kunstdorp Sint Anthonis op zondag 4 september

Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2011


Landelijke uitstraling en de nadruk op professionaliteit. Kunstkring Sint Anthonis zet hoog in voor de zevende editie van de Kunstmanifestatie.
Op zondag 4 september is het weer zover. Sint Anthonis bruist opnieuw, voor de zevende keer, van kunst en muziek. De Internationale Kunstmanifestatie van Sint Anthonis wordt op de Brink in het centrum van Sint Anthonis gehouden, en in 44 tenten, maar ook op de pleinen en het grasveld daar omheen kunt u gratis genieten van het nieuwste werk van 61 kunstenaars.

Brink: verzamelplaats kunst en ontmoetingsplaats kunstliefhebbers
De Brink is op die dag weer een verzamelplaats voor kunst uit binnen- en buitenland. Professionele kunst in prachtige tenten waarin kunstenaars kunstwerken presenteren. Met nadruk presenteren want het gaat hier niet om een kunstmarkt!
De Brink is echter ook een ontmoetingsplaats. Het is de bedoeling dat kunstenaars, naast de presentatie van hun werk, contacten leggen en een gesprek aangaan met het publiek over kunst en alles wat daarbij hoort. Deelnemers hebben een opleiding in de kunst en (of) een jarenlange beroepspraktijk in kunst opgebouwd. Heel het jaar door zijn leden van de Kunstkring hard op zoek naar deze deelnemers. In een kleine commissie bespreken zij de vondsten. Dan beslist de commissie wie wel of niet aanschrijven wordt en zo wordt de kwaliteit bewaakt. Sint Anthonis wil zich echt onderscheiden van andere kunstmarkten en zijn dus kritisch bij de keuze.

Informatie over 4 september
Zondag 4 september tussen 11.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom op de Brink en in het gemeentehuis. Kunstenaars informeren het publiek en je kunt vragen stellen of in discussie te treden.
De Kunstmanifestatie is begonnen als een uitwisseling met Duitse kunstenaars. Dit initiatief werd steeds groter. De Sint Anthonisse Kunstmanifestatie moet niet groter worden maar meer en meer een landelijke uitstraling krijgen. Om dat te bewerkstelligen zijn meer dan tweehonderd galeriehouders uit Nederland aangeschreven en uitgenodigd. Zij kunnen in Sint Anthonis mogelijk nieuw talent spotten.
De Kunstkringleden uit Sint Anthonis exposeren zelf ook. Zij laten hun werk zien in de hal van het gemeentehuis en niet in tenten op de Brink. Deze keuze is gemaakt zodat de leden hun handen vrij hebben mensen te woord te staan en hand en spandiensten te verrichten voor de overige deelnemers.
Voor meer informatie en een actuele deelnemerslijst zie op www.kunstkring.com
of mail/bel met Ben Vollenberg: 0485 – 382811 (bvollenberg@kpnmail.nl)
advertentie