Deel dit artikel ‹ Terug

Cursus Brain4kids in Boxmeer

Geplaatst op: maandag 1 augustus 2011


“NAH… daar ga ik straks beter mee om!”

Uden, 1 augustus 2011

Het is voor een kind niet gemakkelijk als een ouder, broer of zus een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft. Om kinderen van 8 tot en met 12 jaar hiermee te leren omgaan organiseert MEE Noordoost Brabant eind september 2011 in Boxmeer de cursus Brain4kids. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot 30 augustus 2011.

MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking. Een onderdeel daarvan is het geven van cursussen. De cursus Brain4kids is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een ouder, broer of zus hebben die blijvend hersenletsel heeft opgelopen. Bijvoorbeeld door een hersenschudding, hersentumor, hersenvliesontsteking, CVA of ongeval.

Als een gezinslid hersenletsel oploopt, is dat vaak erg ingrijpend voor het gezin. De rollenpatronen kunnen drastisch veranderen. Het kind binnen dit gezin wordt vaak geconfronteerd met tegenstrijdige gevoelens, zoals verlies, onmacht, boosheid en schaamte over het gedrag van de ouder, broer of zus. In de cursus Brain4kids ontwikkelen de kinderen op een speelse manier vaardigheden om met de veranderde situatie om te gaan. Bovendien krijgen zij meer inzicht in de thuissituatie. Er zijn acht bijeenkomsten voor de kinderen en twee bijeenkomsten voor de ouders of verzorgers. De cursus is in Boxmeer en start bij voldoende aanmeldingen eind september 2011.

Kijk voor meer informatie op www.mee-nob.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden. Of neem contact op met de coördinator groepswerk, Inga Jacobs, telefoon 0413 33 47 33 of e-mail i.jacobs@mee-nob.nl. Sluitingstermijn voor inschrijving is 30 augustus 2011.

Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd.
Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.