Deel dit artikel ‹ Terug

Tuigpaardenconcours Beers

Geplaatst op: donderdag 28 juli 2011


Op zaterdag 30 juli vindt op het rustieke landgoed “De Barendonk” te Beers (Millseweg 13, 5437 NB) al weer het twaalfde Tuigpaardenconcours plaats. Dit gezellige en bij rijders en bezoekers bijzonder gewaardeerde concours ligt in handen van Stichting Tuigpaard Promotion Beers. Het programma bestaat enkel uit aangespannen rubrieken, waardoor elk jaar het tijdschema strak gevolgd wordt. Met daarbij de prachtige omgeving en de sfeervolle ambiance, voldoende ingrediënten, om de deelnemers elk jaar met plezier af te laten reizen naar dit mooie dorpje aan de Maas. Er zullen verschillende aangespannen rubrieken verreden worden voor Tuigpaarden, Hackneys, Friezen en Koudbloeds. Het Kampioenschap 2011 Regio Zuid zal verreden worden voor de Open Klasse van zowel de Tuigpaarden, Friezen, Hackneys als de Tweespannen Tuigpaarden! Daarnaast zal de Finale van de Competitie Hackneys worden verreden.Voor de afwisseling in het programma pakt de organisatie dit jaar wederom uit met een groot aantal spectaculaire shows! Het absolute klapstuk deze editie zijn de demonstraties door slipjachtvereniging “De Veluwe Hunt”, welke met jachthonden en paarden een spektakelstuk zullen opvoeren. De slipjacht is afgeleid van de vossenjacht, welke in Engeland en Ierland gehouden worden. Naast de slipjacht zal er in de hoofdring tevens een showblok met een Historische Boerenverhuizing voorbijkomen.
Buiten de hoofdring is het dit jaar wederom mogelijk in een huifkar een korte rit over het landgoed te maken. Aan de kleinere kinderen is ook gedacht. Een complete kinderboerderij in Western stijl, zal er voor zorgen dat geen kind zich hoeft te vervelen. Daarnaast in de knutselhoek dit jaar het thema “Pimp je Klompje”. Zo gaat elk kind naar huis met een blijvende herinnering aan het Tuigpaardenconcours!
Het programma start om 10.00 uur en zal met gezellige muziek, ten gehore gebracht door Ment2be, aan het einde van de middag worden afgesloten. Tot 30 juli! Vergeet overigens niet eerst een bezoek te brengen aan onze vorig jaar gelanceerde website: www.tuigpaardenbeers.nl