Deel dit artikel ‹ Terug

Fotowedstrijd Rondom Floriade 2012

Geplaatst op: maandag 25 juli 2011


In april 2012 opent de Floriade in Venlo haar poorten. Museum Het Petershuis haakt daar gedurende die maand met een unieke fototentoonstelling op in. Tijdens de tentoonstelling zullen de dertig beste foto’s worden getoond die zijn ingezonden voor een fotowedstrijd met interpretaties van enkele Floriade-thema’s als inspiratiebron.

De thema’s van de Floriade-fotowedstrijd zijn: ‘Lekker in je vel’, ‘In je eigen omgeving’ en ‘Jouw fascinerende wereld’. Iedereen vanaf 6 jaar mag aan de fotowedstrijd deelnemen. De leeftijdscategorieën zijn: van 6 t/m 11 jaar, van 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. Voor elke van de drie leeftijdscategorieën worden drie prijzen beschikbaar gesteld. Die zullen tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling aan de winnaars worden uitgereikt. De jury van de fotowedstrijd bestaat uit Ingrid Voncken, wethouder van de Gemeente Gennep voor o.a. toerisme en recreatie, Gerard Kruijsen, beroepsfotograaf, en Marian Leideritz, amateurfotografe. Tijdens de tentoonstelling in Museum Het Petershuis in april 2012 worden alle bezoekers in de gelegenheid gesteld om hun stem uit te brengen op hun favoriete foto. Dit levert uiteindelijk de winnaar van de publieksprijs op. Deze prijs zal worden uitgereikt op de laatste dag van de tentoonstelling in Museum Het Petershuis.

Dus pak je camera en doe mee aan de Floriade-fotowedstrijd! Dat kan door inschrijven en uploaden van de foto (max. 2Mb) op een speciale website die over enkele weken zal worden gelanceerd. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.gennep.nl, www.museumhetpetershuis.nl en in diverse media. De uiterste inschrijf-/inleverdatum voor de fotowedstrijd is 31 december 2011.