Deel dit artikel ‹ Terug

MSD Animal Health Slaat Eerste Paal Voor 18 Miljoen Kostende Uitbreiding Vaccinfabriek

Geplaatst op: woensdag 20 juli 2011


BOXMEER, 20 juli 2011 – MSD Animal Health, voorheen bekend onder de naam Intervet/Schering-Plough Animal Health, heeft vandaag bekendgemaakt dat het begonnen is met de uitbreiding van een faciliteit voor vaccinproductie op de campus van het Biosciences Center Boxmeer. De investering van $18 miljoen (ruim €13 miljoen) resulteert in een verdubbeling van de capaciteit van de afdeling Tissue Culture van het bedrijf, een van de afdelingen waar antigenen voor virale en parasitologische vaccins voor de internationale markt worden geproduceerd.

De nieuwe faciliteit, die volgens planning begin 2013 volledig in bedrijf zal zijn, is ontworpen om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren en zal voldoen aan alle huidige en toekomstige eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu. Ook kan ermee worden voldaan aan de verwachte stijgende groei in de mondiale vraag naar veterinaire vaccins. Verder kan de gerealiseerde grotere productiecapaciteit worden gebruikt voor grootschalige noodproductie van diergeneeskundige vaccins wanneer, bijvoorbeeld bij uitbraken van besmettelijke ziekten, ineens grote hoeveelheden vaccins binnen korte tijd nodig zijn.

“Diergeneeskunde is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van MSD richting de toekomst en het bedrijf richt zich dan ook op de strategische ontwikkeling van de activiteiten op dit gebied. Door tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige productiecapaciteit voor diergeneeskundige vaccins in grote volumes komen we de belofte aan onze klanten na om van MSD Animal Health als internationaal toonaangevend diergezondheidsbedrijf een beste in zijn klasse te maken,” aldus Dr. John T. McCubbins, Senior Vice President, Animal Health Manufacturing.

Dr. Helmut Finkler, Chairman Animal Health Operations The Netherlands, voegde daaraan toe: “De investering in de uitbreiding van de afdeling Tissue Culture hier in Boxmeer is veelzeggend, aangezien het de inzet van MSD onderstreept richting Biosciences Center Boxmeer als strategische vestiging binnen ons mondiale Animal Health-netwerk.”

De afdeling Tissue Culture Boxmeer is een EU-GMP-gecertificeerd bedrijf dat virale en parasitologische antigenen produceert die worden gebruikt als actieve bestanddelen van veterinaire vaccins. De afdeling is gespecialiseerd in complexe biotechnologische productieprocessen waarvoor grote flexibiliteit nodig is. Hierbij wordt gebruikgemaakt van rolflessen, celfabrieken en andere geschikte kweek- en zuiveringssystemen voor cellen en virussen. In 2010 produceerde de afdeling 12 verschillende antigenen voor in totaal bijna 300 miljoen doses vaccin voor runderen, paarden, honden, katten, vissen en varkens.

Om in de specifieke vraag naar diermedicijnen in verschillende regio’s te voorzien, werkt MSD Animal Health vanuit productielocaties in verschillende landen verspreid over 5 continenten. Hiervan is het Biosciences Center Boxmeer wereldwijd een van de grootste sites in het mondiale netwerk van het bedrijf en in de animal health-sector. Het is de grootste biotechnologievestiging in Nederland. Het bedrijf brengt meer dan 350 vaccins onder licentie op de markt, waarvan er ruim 100 in Boxmeer worden geproduceerd. Het bedrijf investeert continu in zijn productiemethoden teneinde te kunnen blijven groeien en aan onder meer GMP-normen en de strengste milieu-eisen te kunnen blijven voldoen.

Over Biosciences Center Boxmeer

Biosciences Center Boxmeer is in Nederland verreweg het grootste centrum op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van (veterinaire) vaccins. Gevestigd in Boxmeer is het tevens het internationale hoofdkwartier van MSD Animal Health, almede de thuisbasis van het Nederlandse verkoopkantoor. De vestiging telt ongeveer 1,900 werknemers, waarvan er meer dan 700 HBO of academisch zijn geschoold. Hierdoor is Biosciences Center Boxmeer met recht een internationaal centrum van expertise met betrekking tot onderzoek en ontwikkeling, productie, logistiek, marketing en verkoop van veterinaire geneesmiddelen. Op de campus van Biosciences Center Boxmeer is ook een laboratoriumschool gevestigd waar, in samenwerking met MSD Animal Health, leerlingen worden opgeleid voor een carrière in laboratoriumtechniek.

Over MSD Animal Health

Het huidige MSD is een wereldleider op het gebied van gezondheidszorg, die eraan werkt om de wereld gezond te laten zijn. MSD Animal Health, bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada, is MSD's mondiale bedrijfsonderdeel op het gebied van diergezondheid. MSD Animal Health biedt dierenartsen, boeren, huisdiereigenaren en overheden het breedste assortiment van veterinaire geneesmiddelen, vaccins en gezondheidsmanagement oplossingen en services. MSD Animal Health zet zich in om de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren in stand te houden en te verbeteren. Zij investeert uitgebreid in dynamische en uitgebreide R&D middelen en een moderne, mondiale toeleveringsketen. MSD Animal Health is in meer dan 50 landen aanwezig, terwijl haar producten op meer dan 150 markten beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.com.
advertentie